Νέο Hyundai Ioniq 5 N NPX1: Πρώτη γεύση στα νέα N Performance καλούδια
2 Φωτογραφίες »

Νέο Hyundai Ioniq 5 N NPX1: Πρώτη γεύση στα νέα N Performance καλούδια

2.790 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2024)

- Έρχονται νέα N Performance εξαρτήματα στην αγορά το 2024
- Νέος προφυλακτήρας, αεραγωγοί και ζάντες με έντονη παρουσία ανθρακονήματος
- Έχει μεγάλη πίσω αεροτομή που βελτιώνει την κάθετη δύναμη που παράγει το αυτοκίνητο

Έρχονται νέα N Performance εξαρτήματα στην αγορά

Λίγες ώρες αφότου η Hyundai έφερε στο φως τα πρώτα teaser, η νοτιoκορεατική φίρμα αποκάλυψε με κάθε επισημότητα το Ioniq 5 N NPX1 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Όπως αναμενόταν, το μοντέλο ήρθε εξοπλισμένο με μια σειρά από N Performance Parts (εξαρτήματα και άλλα μέρη βελτίωσης της εμφάνισης του αυτοκινήτου) που θα είναι διαθέσιμα στους πελάτες στο εγγύς μέλλον.

Νέος προφυλακτήρας, αεραγωγοί και ζάντες με έντονη παρουσία ανθρακονήματος

Η εταιρεία προσφέρει ήδη μια πληθώρα εξαρτημάτων για τα i30 N, Elantra N και i20 N, αλλά τα καλούδια που θα προσφερθούν για το Ioniq 5 N είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά. Το μπροστινό μέρος του πρωτότυπου NPX1 φαίνεται σημαντικά πιο επιθετικό από το κανονικό Ioniq 4 χάρη στην τοποθέτηση ενός ανασχεδιασμένου προφυλακτήρα, νέων εισαγωγών αέρα και ενός μεγάλου splitter με μπλε λεπτομέρειες. Το μοντέλο έχει επίσης αεροδυναμικά πτερύγια στα πίσω άκρα του προφυλακτήρα που συνδέονται με τα μπροστινά φτερά, N Performance ζάντες τυλιγμένες σε ελαστικά Pirelli P Zero, καθρέφτες από ανθρακονήματα και νέες πλαϊνές ποδιές μεταξύ άλλων.

Έχει μεγάλη πίσω αεροτομή που βελτιώνει την κάθετη δύναμη που παράγει το αυτοκίνητο

Οι λάτρεις των track-days θα λατρέψουν πιθανότατα και αυτό που η Hyundai έχει κάνει με το πίσω μέρος του Ioniq 5 N. Η πιο αλλαγή είναι η τοποθέτηση μιας μεγάλης πίσω αεροτομής με μέρη από ανθρακόνημα, η οποία, όχι μόνο κάνει το αυτοκίνητο πιο σπορ αλλά προσφέρει παράλληλα μεγάλα επίπεδα κάθετης δύναμης. Στο πίσω μέρος βλέπουμε επίσης διαχύτη από ανθρακόνημα.

Στην αγορά το 2024

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Hyundai δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό του Ioniq 5 N NPX1, αλλά ισχυρίζεται ότι αυτό έχει επένδυση από ανθρακόνημα και αγωνιστικά καθίσματα τύπου μπάκετ. Η Hyundai θα αναπτύξει τα παραπάνω εξαρτήματα περαιτέρω πριν τα βγάλει στην αγορά μέσα στο 2024 μαζί με άλλα καλούδια για τα υπόλοιπα μοντέλα N που έχει στην γκάμα.

SPRING CHECK MERCEDES
fiat