4 φωτογραφίες »

Νέο MINI Countryman Powered by X-raid

3.797 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2020)

H ομάδα Χ-raid που συμμετέχει στο Rally Dakar με την εργοστασιακή υποστήριξη της MINI, δημιούργησε την δική της έκδοση για το Countryman, μετατρέποντας το crossover σε ένα off-road θηρίο!


H ΜINI έχει εδώ και αρκετά χρόνια συνεργασία με την X-raid ομάδα που συμμετέχει στο Rally Dakar αλλά τώρα φαίνεται πως οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να δουλέψουν μαζί και στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι το MINI Countryman Powered by X-raid, μια πιο περιπετειώδης έκδοση του μοντέλου, που έχει λάβει αναβαθμισμένη ανάρτηση, με την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος να μεγαλώνει κατά 40 χιλιοστά. Η X-raid προσέφερε ακόμα νέες ζάντες με ελαστικά Coope Discoverer AT3 που είναι ιδανικά για εδάφη με χαλίκι, πέτρες και χώμα. Και οι ζάντες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να προφυλάσσουν τα πλαϊνά των ελαστικών και να προσφέρουν πιο δυναμική εμφάνιση.

Η MINI δεν έκανες γνωστές πολλές άλλες λεπτομέρειες για το ποιες άλλες τροποποιήσεις έχουν γίνει στο Countryman, ωστόσο από τις φωτογραφίες μπορούμε να διαπιστώσουμε πως έχουν τοποθετηθεί νέα γραφικά-αυτοκόλλητα σε καπό, θύρες και πορτ-μπαγκάζ ενώ νέα προσθήκη είναι οι αλουμινένιες ράγες στην οροφή.

Η νέα έκδοση δεν φαίνεται πως φέρνει μαζί της κάποια αναβάθμιση στο μοτέρ και για αυτό, στο Cooper S Countryman που βλέπετε στις εικόνες, κάτω από το καπό, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δίνει το παρών ένας τετρακύλινδρος turbo κινητήρας 192 ίππων και 281 Nm ροπής. Η τετρακίνηση προσφέρεται προαιρετικά αλλά σίγουρα είναι αναγκαία για την έκδοση αυτή της X-raid.

Toyota
test center