Νέο «Μegazilla» μοτέρ φτιάχνει η Ford (+video)

1.951 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2020)

Tην κατασκευή ενός νέου πελώριου κινητήρα μεγάλης ισχύος επιβεβαίωσε άνθρωπος της Ford.


To γεγονός πως εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός ακόμη πιο ισχυρού μοτέρ, πέρα από τον V8 Godzilla κινητήρα με χωρητικότητα των 7,3 λίτρων που προσφέρει στο Ford Super Duty Pick-up.

H ανακοίνωση έγινε από τον Μike Goodwin της Ford Performance σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Ο Goodwin αναφέρει πως η εξελιγμένη έκδοση του κινητήρα έχει το προσωνύμιο «Megazilla» και πρόκειται για ένα project που δεν το ξέρουν πολλοί. Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο ο Goodwin τόνισε πως η ισχύς του θα είναι μεγαλύτερη από τους 430 ίππους που αποδίδει ο «Godzilla» των 7,3 λίτρων.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην αγορά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το Godzilla μοτέρ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους βελτιωτικούς οίκους καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που μπόρεσαν να αυξήσουν την ιπποδύναμή του ακόμα και στα 800 άλογα χωρίς καν να επιχειρήσουν να το εξοπλίσουν με κάποιον υπερτροφοδότη. Η τιμή για ένα τέτοιο μοτέρ ανέρχεται στα 7.000 ευρώ.

Όσον αφορά στον ισχυρότερο Megazilla κινητήρα, δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα είναι υπερτροφοδοτούμενος ή ατμοσφαιρικός, σε κάθε περίπτωση όμως θα αποδίδει περισσότερα άλογα και μεγαλύτερη ροπή.
 

Hyundai
4green