Νέο Mondeo μόνο για την Κίνα: Και όμως πρέπει να «πατήσει» Ευρώπη!

Νέο Mondeo μόνο για την Κίνα: Και όμως πρέπει να «πατήσει» Ευρώπη!

3.513 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2021)

Ένα ψηλό σεντάν με στοιχεία crossover και μοτέρ βενζίνης λανσάρει η Ford για την κινεζική αγορά και εμείς μένουμε να το χαζεύουμε χωρίς να μπορούμε να το δούμε ούτε καν από κοντά. Γιατί;

Το Ford που τώρα θέλουμε και στην Ελλάδα;

Μπορεί με το Focus στην καλύτερη γενιά του, και πιθανώς το καλύτερο μικρομεσαίο της αγοράς η Ford να καλύπτει μεγάλο μέρος του κοινού της. Μπορεί με το Puma να καλύπτει επίσης και την μερίδα που θέλει το πιο ενδιαφέρον οδηγικά SUV, όμως για όλους όσοι είχαν το Mondeo στο νου τους υπάρχει κενό. Όχι όμως πια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η Ford έχει άλλα σχέδια για την κινεζική αγορά, όπου το Mondeo λανσάρεται εκ νέου με τελείως νέα σχεδίαση και άποψη. Το νέο οικογενειακό Ford παραμένει μία μπερλίνα τριών όγκων, όμως έχει σαφής αναφορές στα crossover και παρότι δεν είναι το SUV που κάποιοι περίμεναν, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και όμορφο αυτοκίνητο, που παρόμοιό του δεν έχουμε δει στα μέτρα αυτά.

Η αμερικανική φίρμα έχει προς το παρόν σχέδια μόνο για την αγορά της Κίνας, και παρότι λέγεται πως πιθανώς να εισαχθεί και στην Αμερική, η Ευρώπη δεν έχει ακουστεί πουθενά. Κρίμα, γιατί είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε.

Ένα ευρύχωρο αυτοκίνητο που είναι όμορφο, ποιοτικό, γρήγορο και οδηγοκεντρικό, χωρίς να το «παίζει» premium και να την έχει «δει» κάπως. Η Ford παραμένει η πιο προσγειωμένη μάρκα, κάτι που δείχνει όχι μόνο με τα μοντέλα της, αλλά με την όλη τοποθέτησή της. Από την τιμολογιακή της πολιτική, την κανονική της 8ετή εγγύηση, που είναι και η μεγαλύτερη της αγοράς, και όχι τις «τσόντες» των 2 ετών, θα μπορούσε με το Mondeo να φέρει στην αγορά ένα μοντέλο για όσους θέλουν μια μπερλίνα βενζίνης (έχει 1,5 και 2,0 λτ. μοτέρ) χωρίς «δήθεν», σε μια κατηγορία που ακόμη και η Octavia έχει πάρει ψηλά τον αμανέ σε όλα της.

Είναι όμως έτσι; Η μεσαία κατηγορία στην Ευρώπη υποφέρει. Τα SUV σαρώνουν, και ένα μοντέλο για οποιαδήποτε μάρκα εκτός από τις premium είναι ρίσκο. Θα μπορούσε πιθανώς να το κάνει εισαγωγή από την Κίνα. Δεν θα είναι το πρώτο μοντέλο «made in China» που έρχεται Ευρώπη, αν και η ευρωπαϊκή έγκριση τύπου έχει ένα σωρό απαιτήσεις που ανεβάζουν την τιμή κάθετα.

Το σημαντικότερο όμως είναι άλλο. Εσείς θα αγοράζατε αυτό το Mondeo; Θα το αγοράζατε ενώ έχει όλα τα προσόντα ενός Ford, ακόμη και αν ήταν φτιαγμένο στην Κίνα; Και τελικά θα θέλατε να δείτε αυτό το Mondeo στην Ελλάδα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
skoda