Μεγαλύτερο, πιο ελαφρύ και με νέους κινητήρες, αναμένεται το νέο Opel Insignia, το οποίο προσθέτει στο όνομά του το «Grand Sport».
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μεγαλύτερο, πιο ελαφρύ και με νέους κινητήρες, αναμένεται το νέο Opel Insignia, το οποίο προσθέτει στο όνομά του το «Grand Sport».

Νέο Opel Insignia (+video)

3.737 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2016)

Το νέο Opel Insignia Grand Sport εκτός του ότι είναι κατά πολύ ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του εφοδιάζεται και με νέες τεχνολογίες για βελτιωμένη οδική συμπεριφορά αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία.

Η Opel καμουφλάρει το νέο Insignia και μας το παρουσιάζει σε εικόνες και video. Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Insignia Grand Sport και θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Το Insignia Grand Sport θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Το Insignia Grand Sport θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το νέο μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατά 175 κιλά από τους προκατόχους του, προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς αλλά και των επιδόσεων. Παράλληλα, είναι 29 χλστ. χαμηλότερο από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ το μετατρόχιο έχει αυξηθεί κατά 11 χλστ., οι πρόβολοι έχουν μειωθεί σημαντικά και το μεταξόνιο έχει επεκταθεί κατά 92 χλστ., κάτι που σημαίνει πρόσθετη κατευθυντική ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

Το αναβαθμισμένο πλαίσιο FlexRide προσαρμόζει τους αποσβεστήρες, τα συστήματα διεύθυνσης και κίνησης αυτόματα ή μέσω των επιλέξιμων προγραμμάτων Standard, Sport και Tour. Είναι κάτι που μπορεί να δοκιμαστεί στη θρυλική πίστα Nordschleife του Nürburgring. Το σιρκουί είναι εξαιρετικά απαιτητικό καθώς οι συνδυασμοί ποιότητας οδοστρώματος, ευθειών και στροφών μεταβάλλονται συνεχώς.
 
Η ομάδα που πλαισίωνε τον αρχιμηχανικό του Insignia, Andreas Zipser, συμμετείχε στα test-drive του Nürburgring με καμουφλαρισμένα πρωτότυπα. Και οι μηχανικοί εκμεταλλεύτηκαν τα 21 χλμ. της πίστας Nordschleife ώστε να καθορίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες στο στήσιμο του μοντέλου.
 

Το κάθισμα του οδηγού βρίσκεται τρία εκατοστά χαμηλότερα από του προηγούμενου μοντέλου κάτι που δημιουργεί την αίσθηση πως είναι αναπόσπαστο τμήμα του αυτοκινήτου, ενώ η κεντρική κονσόλα παρέχει πρόσθετη υποστήριξη, τα όργανα είναι απέναντι από τον οδηγό και όλα τα χειριστήρια βρίσκονται σε θέση εύκολης πρόσβασης. Έτσι ο οδηγός έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού που είναι ιδανικό για δυναμικές εξορμήσεις και όχι μόνο για το Nürburgring.

Για μία δυναμική οδηγική εμπειρία, απαιτείται απλά η επιλογή του Sport mode του πλαισίου FlexRide: Η ανάρτηση σκληραίνει και η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του γκαζιού γίνεται πιο άμεση. Επιπλέον, το σύστημα σταθεροποίησης ESP παρεμβαίνει καθυστερημένα, δίνοντας στον οδηγό μεγαλύτερο περιθώριο αντίδρασης. Σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο, το Sport mode ανεβάζει σχέσεις σε υψηλότερες στροφές.
 
Στη διαδρομή επιστροφής από το Nürburgring ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα (modes) σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του οδοστρώματος και τις προσωπικές του προτιμήσεις: 
  • Standard: ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος επιλέγει το καλύτερο σετάρισμα με βάση τις πληροφορίες που συλλέγουν οι αισθητήρες του οχήματος.
  • Tour: σετάρισμα πλαισίου με βάση την άνεση, ρυθμίσεις κινητήρα για μειωμένη κατανάλωση – ιδανικό πρόγραμμα για ξεκούραστα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.
  • Sport: Η βύθιση του εμπρός τμήματος περιορίζεται κατά το φρενάρισμα, οι κλίσεις του αμαξώματος μειώνονται όταν το όχημα στρίβει με υψηλή ταχύτητα και το σύστημα διεύθυνσης παρέχει πιο άμεση πληροφόρηση για τις οδικές συνθήκες.
Το πλαίσιο FlexRide προσαρμόζει ηλεκτροϋδραυλικά τα αμορτισέρ στο οδόστρωμα και τις τρέχουσες συνθήκες 500 φορές το δευτερόλεπτο ή 30.000 το λεπτό. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να αποθηκεύσει τις προσωπικές προτιμήσεις του για τα χαρακτηριστικά διεύθυνσης, την απόκριση του γκαζιού και τα αμορτισέρ μέσω του μπουτόν Sport.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
test center