8 φωτογραφίες »

Νέο Skoda Kushaq

29.701 Επισκέψεις στο άρθρο (18/3/2021)

H Skoda έδωσε στο νέο της μικρό SUV μεγάλο τεχνολογικό εξοπλισμό και αναφέρει πως θα γίνει διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης στα 115 και τα 150 άλογα. Γνωρίστε το.


Tα αποκαλυπτήρια του νέου της SUV με την ονομασία Kushaq έκανε η Skoda θέλοντας να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά αυτοκινήτων της Ινδίας. Σύμφωνα με την φίρμα, το Kushaq αναπτύχθηκε ειδικά για την αγορά της ασιατικής χώρας (εξ ου και το όνομα που σημαίνει βασιλιάς στα σανσκριτικά), ωστόσο ίσως στο μέλλον προσφερθεί και σε άλλες αγορές.

Το νέο Kushaq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 IN του Volkswagen Group και πρόκειται ουσιαστικά για την έκδοση παραγωγής του Vision IN, από το οποίο φαίνεται πως έχει εμπνευστεί σημαντικά. Η Skoda ανακοίνωσε πως το μήκος του είναι 4.221 χιλιοστά, το πλάτος του είναι 1.760 χλστ, το ύψος του είναι 1.612 χλστ., το μεταξόνιο του αυτοκινήτου είναι 2.651 χιλιοστά και ότι ο χώρος αποσκευών υπολογίζεται στα 385 λίτρα. Από τα παραπάνω νούμερα μπορούμε να καταλάβουμε πως το Kushaq είναι μικρότερο σε μήκος και πλάτος από το Kamiq αλλά αρκετά ψηλότερο.

Η σχεδίαση του Kushaq θυμίζει πολύ τα SUV της φίρμας που γνωρίζουμε στην Ευρώπη. Χαρακτηριστική είναι η γρίλια στον πρόβολο που συνδυάζεται με κομψά φωτιστικά σώματα στις δύο άκρες. Πιο χαμηλά βλέπουμε έναν προφυλακτήρα με αρκετά πλαστικά προστατευτικά και μαρσπιέ από χρώμιο που τονίζει τον σκληραγωγημένο χαρακτήρα του μοντέλου. Στο πίσω μέρος, γνώριμα είναι τα φωτιστικά σώματα, βλέπουμε πως υπάρχει μια γραμμή από χρώμιο πάνω στην θύρα του πορτ-μπαγκάζ, ενώ χρώμιο υπάρχει και στον διαχύτη του νέου SUV.

Στις εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα η Skoda βλέπουμε στο κέντρο του ταμπλό μια οθόνη 7 ή 10 ιντσών για το σύστημα infotainment που είναι συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay. Το Kushaq εξοπλίζεται επίσης με οθόνη 10 ιντσών για τον πίνακα οργάνων, σύστημα κλιματισμού, cruise control, σύστημα ήχου με 6 ηχεία, εσωτερικό φωτισμό και πολλά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας όπως 6 αερόσακους, hill-hold control, αυτόματη ρύθμιση των φώτων, αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, έλεγχος πίεσης ελαστικών, πίσω κάμερα, εμπρός και πίσω σένσορες παρκαρίσματος και πολλά άλλα.

Το Skoda Kushaq θα διατίθεται με δύο βενζινοκινητήρες TSI, με την βάση να αποτελεί ο 1.000άρης των 115 ίππων σε συνδυασμό με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή 6άρι αυτόματο. Δεύτερη επιλογή είναι ο 1.500άρης των 150 ίππων και των 250 Nm ροπής σε συνδυασμό με 7άρι DSG κιβώτιο και χειροκίνητο 6 σχέσεων.

Το εμπορικό λανσάρισμα του Kushaq θα γίνει στην Ινδία τον Ιούνιο.
 

Toyota
moto