" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Οι γραμμές του νέου Impreza sedan, θεωρούνται λίγο πιο απλοποιημένες από το αντίστοιχο Concept που παρουσιάστηκε πέρσι.

Είναι πάνω στην νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας και μας δείχνει την νοοτροπία που θα ακολουθηθεί και αργότερα και σε άλλα μοντέλα της.

Νέο Subaru Impreza Sedan

Διαβάστηκε από 4531 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/3/2016

Τους τελευταίους μήνες η Subaru μας προϊδέασε για το «ποιόν» του νέου Impreza, μέσω τριών πρωτότυπων μοντέλων, ένα για κάθε έκδοση αμαξώματος του ιαπωνικού μικρομεσαίου. Ήρθε και η στιγμή να μας το παρουσιάσει και επίσημα. Και αυτό έκανε.

 
Ήρθε η ώρα να μας το παρουσιάσει και επίσημα. Και το έκανε. Ακριβώς στην παραμονή της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, αποκάλυψε την sedan του σιλουέτα, που θα συντροφεύει με το πεντάθυρό του hatchback στο περίπτερό της.

Αρχή της ιδέας έγινε πέρσι, με τα Impreza 5-Door Concept του Τόκιο και Impreza Sedan Concept του Λος Αντζελες να προκαλούν τις εντυπώσεις. Η συνέχεια δόθηκε πριν λίγες ημέρες, όταν στην έκθεση της Γενεύης έκλεισε ο κύκλος με το Subaru XV Concept, από το οποίο θα προκύψει η ομώνυμη crossover εκδοχή του Impreza.


Μπορεί οι λάτρεις της μάρκας που είχαν ενθουσιαστεί με το Impreza Sedan Concept πέρσι, απογοητευθούν ελαφρώς με τις γραμμές του νέου Impreza sedan, ίσως γιατί είναι λίγο πιο απλοποιημένες από το αντίστοιχο Concept. Είναι όμως πάνω στην νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας και μας δείχνει την νοοτροπία που θα ακολουθηθεί και αργότερα. Είναι μεγαλύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά, με αυξημένο μεταξόνιο κατά 25 χιλ. , αυξημένο μήκος κατά 41 χιλ. και πλάτος κατά 38 χιλ., ενώ το ύψος του μειώθηκε κατά 10 χιλ..