Νέο Toyota bZ4X: To πρώτο 100% ηλεκτρικό Τοyota
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Toyota bZ4X: To πρώτο 100% ηλεκτρικό Τοyota

13.038 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2021)

To Toyota bZ4X έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του σε έκδοση παραγωγής και έγινε το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας.

Η Toyota παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του ολοκαίνουργιου bZ4X, του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου και του πρώτου αυτοκινήτου που γίνεται μέλος της νέας γκάμας bZ (Beyond Zero). Το bZ4X είναι το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε από την Toyota ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της εταιρείας e-TNGA.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επιβλητικό και μοντέρνο σε σχεδίαση

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι φουτουριστική, με τον πρόβολο να παίρνει σχήμα «hammerhead» (μτφρ: σφυροκέφαλής) και να αποτελείται από μικρά φωτιστικά σώματα και μεγάλες γωνίες του κάνουν το αυτοκίνητο να μοιράζει πολύ επιβλητικό. Στο πλάι, το αυτοκίνητο φαίνεται κομψό και σπορτίφ χάρη στην «κοντή» οροφή του, ενώ πίσω οι σχεδιαστές της Toyota ένωσαν τα φωτιστικά σώματα μεταξύ τους και φρόντισαν να τονίσουν το μαύρο πλαίσιο που τα ενώνει.

Με πίνακα οργάνων 7 ιντσών και 452 λίτρα σε χώρο αποσκευών

Το τοπίο στην καμπίνα είναι αρκετά μίνιμαλ αλλά ταυτόχρονα αρκετά hi-tech. Στο κέντρο δεσπόζει η οθόνη για το σύστημα infotainment, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και έχει μέγεθος 7 ιντσών ενώ η φίρμα αποκαλύπτει πως έχει επενδύσει το εσωτερικό με μαλακά υλικά. Ο χώρος αποσκευών υπολογίζεται σε 452 λίτρα.

Με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και έως 217,5 άλογα

Το εμπροσθιοκίνητο bZ4X τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης που παράγει 204 ίππους και 265 Nm ροπής, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 160 km/h. Το τετρακίνητο μοντέλο εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) και προσφέρει μέγιστη ισχύ 217,5 άλογα και 336 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να παραμένει αμετάβλητη, ενώ η επιτάχυνση στα 100 km/h μειώνεται στα 7,7 δευτερόλεπτα. Η Toyota συνεργάστηκε με την Subaru για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος τετρακίνησης για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη κληρονομιά των δύο εταιρειών. Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
skoda