Νέο teaser μας δίνει μια γεύση από τη καινούρια Mercedes EQS SUV

Νέο teaser μας δίνει μια γεύση από τη καινούρια Mercedes EQS SUV

1.880 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2022)

Η Mercedes έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη εικόνα από το εξωτερικό του νέου της ηλεκτρικού SUV που θα κάνει ντεμπούτο στις 19 Απριλίου.

Μια SUV... λιμουζίνα!

Την πρώτη teaser εικόνα για τον εξωτερικό σχεδιασμό του νέου EQS SUV που θα κάνει ντεμπούτο στις 19 Απριλίου αποκάλυψε η Mercedes. To νέο μοντέλο, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, είναι η SUV έκδοση της λιμουζίνας EQS που αναμένεται να υιοθετήσει παρόμοια σχεδίαση αλλά να προσφέρει περισσότερους χώρους και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Καμπίνα με MBUX Hyperscreen και τρεις σειρές καθισμάτων

Η Mercedes έχει ήδη αποκαλύψει το εσωτερικό της EQS SUV πριν λίγες εβδομάδες. Το ταμπλό είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που έχουμε ήδη δει στο εμβληματικό ηλεκτρικό σεντάν EQS αλλά και στην επίσης ηλεκτρική EQE. Όπως ισχύει και με τα σεντάν EQE και EQS, αυτό που μαγνητίζει τα βλέμματα είναι το MBUX Hyperscreen που καλύπτει όλο το ταμπλό.

Θυμίζουμε πως το MBUX Hyperscreen συνδυάζει τρεις οθόνες (ψηφιακό πίνακα οργάνων, κεντρική οθόνη αφής και μια τρίτη οθόνη 12,3 ιντσών στον συνοδηγό) με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία ενιαία οθόνη 56 ιντσών. Ο συνοδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την οθόνη του για να παρακολουθήσει μια ταινία ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται κάνοντας χρήση ακουστικών για να μην αποσπάσει την προσοχή του οδηγού. Αν όμως ο οδηγός προσπαθήσει να δει και αυτός, τότε μία κάμερα θα ανιχνεύσει το πρόσωπό του και αυτόματα θα μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης ως ένα ακόμα μέτρο προστασίας. 

Η Mercedes λέει ότι η δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη και ότι το ύψος της προαιρετικής τρίτης σειράς καθισμάτων την καθιστά πιο άνετη από ό,τι αυτή που βρίσκεται στην GLE με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Από κει και πέρα η premium καμπίνα χαρακτηρίζεται από ένα υβριδικό υλικό κατασκευασμένο από ξύλο μανόλιας και ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ αναφορά γίνεται για το ηχοσύστημα Dolby Atmos.     

Πιθανότατα με τα κινητήρια σύνολα της EQS σεντάν

Η Mercedes δεν έχει παράσχει τεχνικές προδιαγραφές, ωστόσο όλα δείχνουν πως σε μεγάλο βαθμό το SUV EQS θα ακολουθήσει το σεντάν EQS που προσφέρει ακόμα και 523 ίππους στην τετρακίνητη έκδοση EQS 580 4Matic. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
vw