5 φωτογραφίες »

Η ισχύς προέρχεται από τρεις κινητήρες που παράγουν εκτιμώμενη συνδυασμένη ισχύ 1.014 ίππων.

Ντεμπούτο για το νέο GMC Hummer EV

2.415 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2020)

Το νέο GMC Hummer EV παρουσιάστηκε επίσημα, επαναφέροντας στο προσκήνιο το όνομα Hummer, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται με το ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.


Το πρώτο που πρέπει να πούμε ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος είναι πως πλέον μιλάμε για ένα ηλεκτρικό pick-up και όχι κάποιο θηριώδες SUV. Ο σχεδιασμός του φαίνεται να είναι πολύ πιο απλοποιημένος από τα μοντέλα του παρελθόντος φέροντας μία μινιμαλιστική μάσκα που πλαισιώνεται από λεπτούς προβολείς LED.  Το εμπρόσθιο μέρος κυριαρχείται από ένα  τεράστιο προφυλακτήρα που ενσωματώνει τους απαραίτητους γάντζους για τις off-road διαδρομές που θα συναντήσει. Βασικό χαρακτηριστικό είναι επίσης η επίπεδη οροφή τα πάνελ της οποίας μπορούν να αφαιρεθούν για να παράσχουν απεριόριστη θέα. Τέλος στο πίσω μέρος υπάρχουν φώτα LED, ενώ η πίσω πόρτα μπορεί να σταθεί σε έξι διαφορετικές θέσεις.
 
Το pick-up εξοπλίζεται στάνταρ με ελαστικά Goodyear Wrangler All Territory MT 35 ιντσών, που το καθιστούν ικανό να περάσει από εμπόδια ύψους 457 χλστ και να κινηθεί μέσα σε νερό άνω των 610 χλστ.
 
Μεταβαίνοντας στην καμπίνα, υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και μία οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 13,4 ιντσών. Η τελευταία παρέχει πρόσβαση στο σύστημα UltraVision του Hummer, το οποίο διαθέτει έως και 18 διαφορετικές προβολές κάμερας που βοηθούν στην αποφυγή εμποδίων. Παράλληλα το Hummer εξοπλίζεται  με την τελευταία έκδοση του ημιαυτόνομου συστήματος Super Cruise που επιτρέπει στον οδηγό του να μην έχει τα χέρια στο τιμόνι όταν αυτό κινείται σε συμβατούς αυτοκινητοδρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Παρών και το σύστημα CrabWalk που επιτρέπει σε όλους τους τροχούς να κινηθούν διαγώνια.
 
Η ισχύς προέρχεται από τρεις κινητήρες που παράγουν εκτιμώμενη συνδυασμένη ισχύ 1.014 ίππων και 15.592 Nm ροπής, με το σπριντ 0-96 χλμ./ώρα να γίνεται σε περίπου τρία δευτερόλεπτα. Οι κινητήρες τροφοδοτούνται από μια μπαταρία Ultium που επιτρέπει στο μοντέλο να έχει αυτονομία άνω των 563 χιλιομέτρων.
 
Το Hummer EV δεν αναμένεται να προσφερθεί στη χώρα μας εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ όπου θα ξεκινήσει με μία έκδοση και έως το 2024 αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμα τρεις.

Mercedes
test center