Τις επίσημες συστάσεις με την τέταρτη γενιά του Highlander έκανε η Toyota.

Το νέο μοντέλο είναι ένα ακόμα μέλος της ιαπωνικής «οικογένειας» που βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA και συγκεκριμένα στην TNGA-K.

Στο εσωτερικό, η μεγαλύτερη αλλαγή που χαρακτηρίζει την καμπίνα είναι η ύπαρξη μιας οθόνης 12,3 ιντσών.

Η Toyota θα προσφέρει το Highlander με τον V6 κινητήρα σε πέντε εκδόσεις (L, LE, XLE, Limited και Platinum).

Ντεμπούτο για το νέο Toyota Highlander

2.939 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2019)

Τις επίσημες συστάσεις με την τέταρτη γενιά του Highlander έκανε η Toyota, η οποία παρουσίασε το νέο SUV στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Το νέο μοντέλο είναι ένα ακόμα μέλος της ιαπωνικής «οικογένειας» που βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA και συγκεκριμένα στην TNGA-K, λαμβάνοντας και αυτή τα βασικά στοιχεία που βρίσκουμε και σε άλλα μοντέλα της μάρκας, από τη νέα Corolla και το RAV4, έως το Camry και το Avalon.
 
Συγκεκριμένα, η Toyota δημιούργησε την πλατφόρμα για να μπορεί να φιλοξενήσει παραπάνω από ένα σύστημα κίνησης. Έτσι το νέο μοντέλο θα λάβει ισχύ από ένα ατμοσφαιρικό V6 κινητήρα, αλλά και από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης. Ο V6 κινητήρας 3,5 λίτρων προσφέρει 295 ίππους και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Από την άλλη η υβριδική έκδοση θα συνδυάζει ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ με την ισχύ να μετράται στα 240 άλογα. Η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφέρεται είτε με κίνηση στους μπροστά, είτε και στους τέσσερις τροχούς.
 
Περνώντας στο εξωτερικό μέρος, ο σχεδιασμός του Highlander είναι λιγότερο επιθετικός από του RAV4, όντας ωστόσο φουσκωμένο σε κάποια σημεία τα οποία του δίνουν μια πιο ογκώδη υπόσταση. Τα λεπτά φωτιστικά σώματα βρίσκονται τόσο στο μπροστά, όσο και στο πίσω μέρος, όπου έχει εγκατασταθεί και μία μικρή αεροτομή στο τέλος της οροφής.
 
Στο εσωτερικό, η μεγαλύτερη αλλαγή που χαρακτηρίζει την καμπίνα είναι η ύπαρξη μιας οθόνης 12,3 ιντσών που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών. Μάλιστα η Toyota αναφέρει πως το προαιρετικό σύστημα πολυμέσων είναι το μεγαλύτερο στο τμήμα. Αυτοί που δεν θα επιλέξουν την εν λόγω οθόνη θα πρέπει να αρκεστούν στην στάνταρ επιλογή των οκτώ ιντσών.
 
Από κει και πέρα πολλά είναι και στα συστήματα που φέρει μαζί του το Highlander. Για παράδειγμα το νέο σύστημα Toyota Safety Sense 2.0 αντικαθιστά το Toyota Safety Sense P του εξερχόμενου μοντέλου. Παράλληλα διατηρεί τη σουίτα TSS-P, η οποία αποτελείται από πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.
 
Η Toyota θα προσφέρει το Highlander με τον V6 κινητήρα σε πέντε εκδόσεις (L, LE, XLE, Limited και Platinum), ενώ το υβριδικό μοντέλο σε τέσσερις (LE, XLE, Limited και Platinum). Οι πωλήσεις του V6 θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2019 στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ το Highlander Hybrid θα φτάσει στις εκεί αντιπροσωπείες τον Φεβρουάριο του 2020.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία πληροφορία σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία.

Toyota
test center