Ντεμπούτο στο Παρίσι για το νέο Jeep Avenger
18 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπούτο στο Παρίσι για το νέο Jeep Avenger

24.582 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2022)

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Jeep αποκάλυψε για πρώτη φορά στο κοινό, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, με τη μάρκα να παρουσιάζει μία πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων.

Το πρώτο 100% ηλεκτρικό Jeep

Το πρώτο μοντέλο που εγκαινιάζει την ηλεκτρική επίθεση της Jeep στην Ευρώπη είναι το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό Jeep Avenger, ένα συμπαγές SUV, το οποίο αποκαλύφθηκε νωρίτερα το 2022 κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου της Stellantis, DareForward 2030. Το συμπαγές Jeep Avenger είναι το πρώτο από μια νέα σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας για την Ευρώπη.

Δείτε εδώ το βίντεο με την παρουσίαση του μοντέλου στην Έκθεση του Παρισιού

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ηλεκτρική αυτονομία έως 550 χλμ. στην πόλη κατά WLTP

Η Jeep υποστηρίζει ότι το Avenger θα τοποθετηθεί κάτω από το Renegade στη γκάμα της, όντας όπως προείπαμε το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο. Αναφορικά με το κινητήριο σύνολο, πρόκειται για το νέας γενιάς ηλεκτρικό σύστημα των 400V, το πρώτο που παρουσιάζει η Emotors, η κοινοπραξία των Stellantis και Nidec Leroy-Somer Holding, το οποίο συνδυάζει ένα καινούργιο ηλεκτροκινητήρα και μια εξελιγμένη μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh. Το ηλεκτρικό σύνολο αποδίδει 156 ίππους (115 kW) και 260 Nm ροπής.

Όσον αφορά στη μπαταρία, η οποία πέρασε επιτυχώς δοκιμές άνω των 2.000.000 χιλιομέτρων, αυτή κατασκευάζεται από τη Stellantis και υπόσχεται υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και εξαιρετική αναλογία ονομαστικής και ωφέλιμης χωρητικότητας. Συγκεκριμένα η μπαταρία αποτελείται από 17 μονάδες με συνολικά 102 στοιχεία (Lithium-Ion NMC 811) και εξασφαλίζει στο Avenger 400 χλμ. αυτονομίας σε μικτές συνθήκες (WLTP) και 550 χλμ. σε αστικές συνθήκες.

Με τη μέση απόσταση που καλύπτει σε καθημερινή βάση ένας Ευρωπαίος να είναι 30 χλμ., το Avenger μπορεί να ανακτήσει την απαραίτητη αυτονομία σε μόλις 3 λεπτά μέσω φορτιστή DC 100 kW. Στον ίδιο φορτιστή, το επίπεδο από το 20% στο 80% ανεβαίνει σε μόλις 24 λεπτά. Αντίστοιχα με φορτιστή AC ισχύος 11 kW, η φόρτιση (0% - 100%) διαρκεί 5,5 ώρες.

Έτοιμο για off-road παρόλο που είναι 4x2

Το νέο SUV έχει μήκος 4,08 μέτρα, 16 εκατοστά πιο μικρό από το Renegade, και χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη απόσταση (20 εκατοστά) από το έδαφος και τις αντίστοιχα γενναίες γωνίες προσέγγισης (20ο), ράμπας (20ο) και διαφυγής (32ο) που σε συνδυασμό με τους κοντούς προβόλους του δίνουν αβαντάζ σε εκτός δρόμους διαδρομές. Επιπρόσθετα, το Avenger είναι το πρώτο προσθιοκίνητο Jeep, το οποίο εφοδιάζεται με τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control. Το σύστημα Selec-Terrain προσφέρει έξι επιλογές: Normal, Eco, Sport, Snow (για χιόνι-πάγο), Mud (για λάσπη) και Sand (για άμμο).

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
SEAT