Ο πρώτος Έλληνας 17άρης που πήρε δίπλωμα οδήγησης!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο πρώτος Έλληνας 17άρης που πήρε δίπλωμα οδήγησης!

2.644 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2022)

Ο πρώτος Έλληνας 17άρης που πήρε δίπλωμα οδήγησης είναι πλέον γεγονός, με την πρακτική εξέταση του νεαρού και νέου οδηγού να παρακολουθούν μεταξύ άλλων στελέχη της Πολιτείας, αλλά και οι γονείς του παιδιού!

Δόθηκε το πρώτο δίπλωμα οδήγησης σε 17χρονο

Το πρώτο προσωρινό δίπλωμα οδήγησης σε 17χρονο οδηγό, στο πλαίσιο της δυνατότητας που δίνει ο νέος σχετικός νόμος του Υπ. Μεταφορών, είναι πλέον γεγονός και θα χορηγηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής. Μάλιστα στον χώρο της εξέτασης βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή και τον Υφ. Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές, Μ. Παπαδόπουλο, όπως και οι γονείς του 17χρονου, που παρακολούθησαν την πρακτική εξέταση, η οποία ήταν επιτυχημένη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οδήγηση υπό συγκεκριμένους όρους

Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο «Οδηγώντας με Ασφάλεια», που ψηφίστηκε το Νοέμβριο, μπορούν πλέον, υπό συγκεκριμένους και αυστηρούς περιορισμούς, να οδηγούν και οι 17χρονοι, αρκεί να έχουν δίπλα τους έναν έμπειρο οδηγό. Ο συνοδηγός θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών και κάτοχος διπλώματος οδήγησης, τουλάχιστον, επί  5 χρόνια.  Σημειώνεται ότι οι 17άρηδες επιτρέπεται να οδηγούν μόνο εντός της Περιφέρειας όπου κατοικούν και το όχημα να φέρει το ειδικό σήμα «Σ». Οι οδηγοί όταν κλείσουν τα 18 θα αποκτούν κανονικό δίπλωμα οδήγησης, εφόσον δεν έχουν εμπλακεί σε ατύχημα.

Καραμανλής: «Του εύχομαι να είναι ένας καλός και υπεύθυνος οδηγός»

Μετά το τέλος των εξετάσεων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πέρρο και του εύχομαι να είναι ένας καλός οδηγός, δηλαδή ένας υπεύθυνος οδηγός. Ο Πέρρος είναι επισήμως ο πρώτος 17χρονος που παίρνει άδεια οδήγησης, με βάση το νόμο που ψηφίσαμε τον περασμένο Νοέμβριο». Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center