• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Από πλευράς αντιδράσεων το ρεπερτόριο είναι τυπικό για όχημα του ομίλου VW: συγκρατημένες κλίσεις, ευελιξία και σταθερότητα υψηλού επιπέδου μαζί με μια φιλικότητα στη χρήση και ουδετερότητα ακόμα και υπό σχετική πίεση.

Μας άρεσε η επιλογή με τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, η οποία αλλάζει το προφίλ του μοντέλου αισθητά, αλλά όχι με απόλυτο τρόπο.

Υπάρχουν και mode λειτουργίας, όπου ο οδηγός επηρεάζει την απόκριση τιμονιού, κινητήρα, κιβωτίου κλπ.

Στο δρόμο: Ευχάριστη αίσθηση, με καλή κύλιση και φροντίδα στην άνεση

34.601 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/4/2019
 

Πολύ θετικές ειναι οι εντυπώσεις που άφησε το Skoda Scala και στο δρόμο. Οδηγώντας στην Κροατία, σε διαδρομές γύρω απο το όμορφο Σπλιτ εκτιμήσαμε πρωτίστως την πολύ προσεγμένη και ήσυχη κύλιση και στη συνέχεια τη σφικτή αίσθηση που βγάζει η ανάρτηση χωρίς όμως την ίδια στιγμή να ενοχλεί ή να θορυβεί πάνω από τις λακούβες.

Μας άρεσε επίσης ότι το Scala δείχνει ελαφρύ στο δρόμο κι έτσι η έκδοση των 1,5 λίτρων που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε πραγματικά φάνηκε πολύ ολοκληρωμένη και θα καλύψει και τους λίγο πιο ανήσυχους οδηγούς. Από την άλλη, η μικρότερη εκδοχή του ενός λίτρου και 115 ίππων δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, όχι όμως και ότι αγκομαχά.

Το τιμόνι έχει σχετικά ελαφριά αίσθηση αλλά η πληροφόρηση είναι καλή και, κυρίως, η αμεσότητα στο πέρασμα των εντολών είναι πολύ αξιόλογη. Από πλευράς αντιδράσεων το ρεπερτόριο είναι τυπικό για όχημα του ομίλου VW: συγκρατημένες κλίσεις, ευελιξία και σταθερότητα υψηλού επιπέδου μαζί με μια φιλικότητα στη χρήση και ουδετερότητα ακόμα και υπό σχετική πίεση.

Να σημειωθει ότι υπάρχει σύστημα παραμετροποίησης με πέντε προγράμματα λειτουργίας, ενώ προαιρετικά μπορεί να ζητηθεί και χαμηλωμένη ανάρτηρη (-15 χλστ.), η οποία μπορεί να πλαισιωθεί και από προσαρμοζόμενα αμορτισέρ με επιλογές Normal και Sport, oι οποίες είχαμε την ευκαιρία να δούμε ότι έχουν έναν αρκετά αισθητό αντίκτυπο στην αίσθηση που σου δινει το όχημα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

14 διαθέσιμα άρθρα για SKODA  SCALA