Opel Corsa: Best-seller μικρό με βενζίνη, diesel και ηλεκτρικό
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Opel Corsa: Best-seller μικρό με βενζίνη, diesel και ηλεκτρικό

5.227 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2022)

Το Opel Corsa βρίσκεται στο βάθρο των συνολικών αλλά και των εταιρικών πωλήσεων στην Ελλάδα και το autotriti.gr κάνει μία σύντομη περιήγηση στις τιμές, στις εκδόσεις και στον εξοπλισμό του γερμανικού μικρού, προσφέροντάς σας ένα χρήσιμο οδηγό.

Βενζίνη, diesel και ηλεκτρικό

Η Opel στην τελευταία γενιά του Corsa έχει καταφέρει να συνδυάσει την μοντέρνα σχεδίαση με τους πλούσιους χώρους και τον hi-tech χαρακτήρα, έχοντας έτσι στη «hot» κατηγορία των μικρών ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα από τους αριθμούς των πωλήσεων αποδεικνύεται πως το ελληνικό αγοραστικό κοινό έχει εκτιμήσει δεόντως τα προαναφερόμενα στοιχεία, φέρνοντας το γερμανικό μικρό στην τρίτη θέση των συνολικών πωλήσεων και στη δεύτερη θέση των εταιρειών, πίσω μόνο από το Toyota Yaris.
 
Προκειμένου να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το Corsa, ετοιμάσαμε ένα σύντομο οδηγό αγοράς του μοντέλου αποκλειστικά για την ελληνική αγορά.
 
Η Opel προσφέρει το Corsa τόσο με κινητήρες βενζίνης και diesel, ωστόσο έχοντας στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον, δίνει τη δυνατότητα αγοράς και αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης μέσω του Corsa-e. Η επιλογή της βενζίνης είναι ο 1.200άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας με απόδοση 75 ίππων (από 18.100 ευρώ), ενώ υπάρχει και ο 1.200άρης τούρμπο που έρχεται με δύο ιπποδυνάμεις 100 και 130 ίππων και τιμές που ξεκινούν 19.700 ευρώ και 22.500 ευρώ αντίστοιχα. Ο diesel των 1,5 λίτρων (102 ίππους) συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και κοστίζει από 20.600 ευρώ, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e των 136 ίππων κοστίζει από 35.400 ευρώ, ωστόσο με την επιδότηση των 8.000 ευρώ του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» η τιμή του μειώνεται στις 27.400 ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έκδοση Corsa

Πέντε είναι οι εξοπλιστικές εκδόσεις που έχει στην «φαρέτρα» του το Corsa. Ο λόγος για τις Corsa, Edition, Design & Tech, Elegance και GS-Line που είναι και η κορυφαία. Ωστόσο σε ότι αφορά τα μοντέλα βενζίνης δεν συνδυάζονται όλες με όλα τα κινητήρια σύνολα. Η βασική έκδοση Corsa είναι διαθέσιμη με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα ( 75 ίππους) και φυσικά με τον diesel. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνει: φιμέ τζάμια, σιδερένιες ζάντες 15 ιντσών, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, ηλεκτρικούς, θερμαινόμενους και μηχανικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, οθόνη 5 ιντσών για το infotainment, Cruise Control. Το παρών δίνει και το πακέτο safety pack που περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων ασφαλείας.

Έκδοση Edition

Η αμέσως επόμενη είναι η Edition που τη βρίσκουμε διαθέσιμη με τα ίδια ακριβώς μοτέρ (από 18.800 ευρώ η βενζινοκίνητη επιλογή και από 21.300 ευρώ η diesel). Όσοι την επιλέξουν θα προσθέσουν επιπλέον της έκδοσης Corsa μεταξύ άλλων: ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, το σύστημα Infotainment Mirrorlink με 7άρα οθόνη αφής και μηχανικό κλιματισμό.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto