Opel Corsa: Ολοκληρωμένο μικρό με βενζίνη, diesel και ηλεκτρικό
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Opel Corsa: Ολοκληρωμένο μικρό με βενζίνη, diesel και ηλεκτρικό

10.260 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2022)

Το Opel Corsa αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα της κατηγορίας του και το autotriti.gr κάνει μία σύντομη περιήγηση στις τιμές, στις εκδόσεις και στον εξοπλισμό του γερμανικού μικρού, προσφέροντάς σας ένα σύντομο οδηγό για την ελληνική αγορά.

Βενζίνη, diesel και ηλεκτρικό

Η Opel έπεσε διάνα με την τελευταία γενιά του Corsa, αφού η μάρκα κατάφερε να συνδυάσει την μοντέρνα σχεδίαση με πλούσιους χώρους και hi-tech χαρακτήρα, έχοντας έτσι στη «hot» κατηγορία των μικρών ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα. Για να έχετε λοιπόν μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το Corsa, ετοιμάσαμε ένα σύντομο οδηγό αγοράς του μοντέλου αποκλειστικά για την ελληνική αγορά.
 
Η Opel προσφέρει το Corsa τόσο με κινητήρες βενζίνης και diesel, ωστόσο έχοντας στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον, δίνει τη δυνατότητα αγοράς και αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης μέσω του Corsa-e. Η επιλογή της βενζίνης είναι ο 1.200άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας με απόδοση 75 ίππων (από 16.350 ευρώ), ενώ υπάρχει και ο 1.200άρης τούρμπο που έρχεται με δύο ιπποδυνάμεις 100 και 130 ίππων και τιμές που ξεκινούν 17.950 ευρώ και 20.750 ευρώ αντίστοιχα. Ο diesel των 1,5 λίτρων (102 ίππους) συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και κοστίζει από 18.850 ευρώ, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e των 136 ίππων κοστίζει από 33.650 ευρώ, ωστόσο με την επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» η τιμή του μειώνεται στις 25.650 ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έκδοση Corsa

Πέντε είναι οι εξοπλιστικές εκδόσεις που έχει στην «φαρέτρα» του το Corsa. Ο λόγος για τις Corsa, Edition, Design & Tech, Elegance και GS-Line που είναι και η κορυφαία. Ωστόσο σε ότι αφορά τα μοντέλα βενζίνης δεν συνδυάζονται όλες με όλα τα κινητήρια σύνολα. Η βασική έκδοση Corsa είναι διαθέσιμη με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα ( 75 ίππους) και φυσικά με τον diesel. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνει: φιμέ τζάμια, σιδερένιες ζάντες 15 ιντσών, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, ηλεκτρικούς, θερμαινόμενους και μηχανικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, οθόνη 5 ιντσών για το infotainment, Cruise Control. Το παρών δίνει και το πακέτο safety pack που περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων ασφαλείας.

Έκδοση Edition

Η αμέσως επόμενη είναι η Edition που τη βρίσκουμε διαθέσιμη με τα ίδια ακριβώς μοτέρ (από 17.050 ευρώ η βενζινοκίνητη επιλογή και από 19.550 ευρώ η diesel). Όσοι την επιλέξουν θα προσθέσουν επιπλέον της έκδοσης Corsa μεταξύ άλλων: ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, το σύστημα Infotainment Mirrorlink με 7άρα οθόνη αφής και μηχανικό κλιματισμό. Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
4green