• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τα νέα ηλεκτροκίνητα Opel Corsa-e και MINI Cooper SE, θα έρθουν στην Ελλάδα στις αρχές του 2020.

Το Corsa-e διαθέτει μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου (50 kWh έναντι 33 kWh του Cooper SE) με αποτέλεσμα να προσφέρει 60 χλμ. περισσότερης αυτονομίας.

Ποιοτικό και σύγχρονο σχεδιαστικά είναι το εσωτερικό του νέου Opel Corsa-e με στοιχεία που προέρχονται από τα νεότερα μοντέλα της εταιρείας.

Το MINI Cooper SE αποδίδει 184 ίππους και 270 Nm ροπής, με καλύτερες επιδόσεις από στάση όπως είναι λογικό και εξαιτίας του χαμηλότερου βάρους του.

Το MINI Cooper SE διατηρεί τον μινιμάλ χαρακτήρα των υπολοίπων και εκφράζει άμεσα τον premium αέρα του, ενώ διαθέτει και πιο high-tech αισθητική σε αυτή την έκδοση.

Opel Corsa-e VS MINI Cooper SE

18.226 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/10/2019

Το μέλλον έρχεται… τώρα: Τα νέα Opel Corsa-e και MINI Cooper SE βάζουν την ηλεκτροκίνηση στην μικρή κατηγορία, όχι στο μέλλον αλλά τώρα. Επιχειρούμε μια πρώτη σύγκριση μεταξύ τους…


Ford: ΝΕΑ εποχή Service & ανέπαφων υπηρεσιών. Και με Bonus πιστότητας!

Η φετινή «τάση» από την έκθεση της Φρανκφούρτης ήταν σαφώς προς τα ηλεκτρικά και είναι μια τάση που θα μας απασχολήσει όπως όλα δείχνουν με συνεχή ένταση και στο μέλλον. Σε αυτή πάντως ξεχώρισαν δύο από τα πιο σημαντικά εμπορικά μοντέλα στις ηλεκτρικές τους εκδόσεις. Πρόκειται για το νέο Opel Corsa-e και το MINI Cooper SE, τα οποία θα έρθουν στην Ελλάδα στις αρχές του 2020 και που μας δείχνουν το μέλλον, από σήμερα. Ας τα γνωρίσουμε μέσα από μια πρώτη σύγκρισή τους.

Φρέσκο το Corsa, κλασικό MINI 
Αισθητικά τα δύο μικρά μοντέλα διαφοροποιούνται σημαντικά, με το Corsa να ενσωματώνει τα νέα στοιχεία της Opel σε σχεδιαστικό επίπεδο, ενώ το MINI διατηρεί τα βασικά γνωρίσματα του Cooper και σε αυτή την έκδοση. Ετσι, το Corsa-e παρουσιάζει ένα πιο φρέσκο προφίλ με έμφαση στην δυναμική, με το Cooper να παραμένει κλασικό ως σχήμα αλλά και πάλι ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

High-tech και τα δύο, πιο ευρύχωρο το Corsa-e
Το εσωτερικό των δύο μικρών μοντέλων χαρακτηρίζεται από την καλή ποιότητα κατασκευής και τον high-tech διάκοσμο με το μεν Corsa-e να λανσάρει και εδώ ένα πιο συγγενικό με τα υπόλοιπα Opel προφίλ και το MINI Cooper SE να ακολουθεί το μινιμάλ στοιχείο που καθιστά ξεχωριστή όλη τη σειρά του ΜΙΝΙ Cooper. Οι χώροι αναμένονται καλύτεροι στο μεγαλύτερο κατά 20 χλστ. σε μήκος Corsa, τόσο για επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους (267 λτ. στο Corsa-e έναντι 211 λίτρων του Cooper SE).

Πιο γρήγορο το Cooper SE, πιο μακριά το Corsa-e
Ο σημαντικότερος τομέας της σύγκρισής μας είναι αυτός που σχετίζεται με την αμιγώς ηλεκτρική τους φύση. Το ηλεκτρικό μοτέρ του Opel Corsa-e αποδίδει 136 ίππους και 260 Nm ροπής, ενώ ο αντίστοιχος στο MINI Cooper SE έχει απόδοση 184 ίππων και 270 Nm ροπής, εξασφαλίζοντάς του καλύτερες επιδόσεις από στάση όπως είναι λογικό και εξαιτίας του χαμηλότερου βάρους του. Το Corsa-e διαθέτει ωστόσο μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου (50 kWh έναντι 33 kWh του Cooper SE) με αποτέλεσμα να προσφέρει 60 χλμ. περισσότερης αυτονομίας σε ιδανικές εργοστασιακές συνθήκες, που σε κάθε περίπτωση είναι αρκετά αισιόδοξες σε σχέση με την πραγματική τους αυτονομία. Όσον αφορά στην φόρτισή τους, το Corsa-e απαιτεί λιγότερο χρόνο από ταχυφορτιστή για να ανακτήσει το 80% της ενέργειάς του (μισή ώρα έναντι 35 λεπτών του Cooper SE), όμως σε πλήρη φόρτιση το Cooper SE χρειάζεται 1 ώρα λιγότερη στην πρίζα απαιτώντας συνολικά 3,4 ώρες φόρτισης. 

Συμπέρασμα: Το μέλλον κοστίζει…
Ξεκάθαρα η αυξημένη τιμή αγοράς τους αποτελεί τον βασικότερο ανασταλτικό παράγοντα για την επιλογή κάθε μιας από τις 2 αυτές προτάσεις. Εκ πρώτης πάντως, το Corsa-e δείχνει να είναι πιο έτοιμο να μας «βάλει» στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, αφού διατηρεί την πρακτικότητα των απλών Corsa, είναι αρκετά πιο προσιτό από το Cooper SE και προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης. Από την άλλη το MINI Cooper SE, σε αυτή την ηλεκτρική του έκδοση τονίζει ακόμα περισσότερο τον ιδιαίτερα ξεχωριστό χαρακτήρα του και αποτελεί έτσι μια πιο «ειδική» επιλογή.