Παραγγελία «μαμούθ» της Hertz στην Tesla

Παραγγελία «μαμούθ» της Hertz στην Tesla

2.432 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2021)

Η Hertz, η εταιρία κολοσσός στον χώρο ενοικίασης αυτοκινήτων, αφού γλίτωσε τα οικονομικά προβλήματα που της προκάλεσε η πανδημία, προχωράει σε μία κίνηση ματ για το μέλλον της.

Η μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτροκίνητων

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο αμερικανικός γίγαντας κάνει την μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών οχημάτων στην ιστορία, κλείνοντας συμφωνία με την Tesla. Μέχρι το τέλος του 2022, εκατό χιλιάδες νέα ηλεκτρικά Model 3 θα υπηρετούν τον στόλο της Hertz. Η τελευταία επισημάνει πως αποτελεί την αρχική της παραγγελία και πως στο μέλλον θα ακολουθήσουν περισσότερες με σκοπό τον πλήρη εξηλεκτρισμό του στόλου ενοικιάσεων.
 

Μέχρι το 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση

Η μεγάλη παραγγελία αφορά Tesla Model 3 θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 14 μήνες, με τους πρώτους πελάτες να μπορούν να το νοικιάσουν από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η εξόπλιση του στόλου αφορά και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, δηλαδή Αμερική και Ευρώπη, με τα λεγόμενα της Hertz να αναφέρουν πως το αμερικάνικο εργοστάσιο είναι το μόνο που μπορεί να ανταποκριθεί σε τόσο μεγάλα νούμερα παραγωγής.
 

Εκτοξεύεται η αξία της Tesla

Μια τέτοια παραγγελία φτάνει το 1/10 της συνολικής ετήσιας παραγωγής της Tesla, με την Hertz να αγοράζει σχεδόν σε τιμή λιανικής πώλησης τα Model 3. Το deal αυτό, ανεβάζει την συνολική αξία των μετοχών της αμερικανικής εταιρίας ηλεκτροκίνητων, σε πάνω από 2,5 δις ευρώ (1 τρις σε δολάρια), γεγονός που την κάνει από τις λίγες εταιρείες που σπάνε αυτό το φράγμα. Για τον παγκόσμιο στόλο της Hertz, τα ηλεκτροκίνητα θα ξεπερνούν το 20% ύστερα από την τελευταία προσθήκη, χαρακτηρίζοντας την κίνηση της εταιρείας ενοικιάσεων μια ολοκληρωτική αλλαγή.

Θεωρείτε ότι η Hertz επέλεξε την Tesla επειδή είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που μπορεί να παραδώσει τόσα αυτοκίνητα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ως αποτέλεσμα της έλλειψης ημιαγωγών στην παγκόσμια αγορά, ή υπάρχουν και άλλοι λόγοι; Και τελικά, μέχρι που θα φτάσει η αξία της Tesla;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
NISSAN