Το Focus, το πιο δημοφιλές μοντέλο της Ford, αλλάζει σελίδα μπαίνοντας στη νέα τέταρτή του γενιά και εμείς σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όλα όσα εντάσσει στο δυναμικό του.

Αισθητικά αλλαγμένο εμφανίζεται το νέο Ford Focus, όντας παράλληλα μεγαλύτερο σε διαστάσεις με το μεγαλύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία.

Παρουσίαση: Νέο Ford Focus

21.299 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2018)

Το πιο καινοτόμο, δυναμικό και συναρπαστικό Ford όλων των εποχών. Έτσι χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι της Ford το νέο Ford Focus. Πόσο ισχύει ο παραπάνω χαρακτηρισμός; Ας δούμε το νέο τους μοντέλο σπιθαμή προς σπιθαμή.

FORD: Αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E. Κλείστε το test-drive σας

FORD: Εξοικονόμησε 1.873€ σε καύσιμα το χρόνο

FORD: Κερδίστε €10 κλείνοντας on line ραντεβού

What is new
- Τέταρτη γενιά Focus
- Με 1.000άρη Ecoboost και νέο 1.500άρη κινητήρα
- Το μεγαλύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία
- Το πιο προηγμένο τεχνολογικά Focus
- Στην Ελλάδα το καλοκαίρι

«Το νέο Focus είναι το κορυφαίο τεχνολογικά και πιο ποθητό οδηγικά αυτοκίνητο της κατηγορίας του», δήλωσε ο αντιπρόεδρος προϊοντικής εξέλιξης της Ford Ευρώπης, Joe Bakaj. Και συνέχισε: «Δεν μας δίνεται συχνά η ευκαιρία να φτιάξουμε ένα νέο αυτοκίνητο από λευκό χαρτί. Την αρπάξαμε και με τα δύο χέρια, για να φτιάξουμε το καλύτερο μικρομεσαίο οικογενειακό που μπορείς να αγοράσεις».

Τέτοιες δηλώσεις όπως καταλαβαίνετε ανεβάζουν πολύ ψηλά το πήχη και μας κάνουν από την πλευρά μας να είμαστε ακόμη πιο αυστηροί. Ταυτόχρονα, όμως, δείχνουν την πίστη των ανθρώπων για το νέο τους προϊόν, και συνήθως -η πείρα μας λέει ότι- δεν είναι λόγια του αέρα… Ας δούμε, λοιπόν, πιο αναλυτικά την τέταρτη γενιά Ford Focus, η οποία τον Αύγουστο, όταν και θα λανσαριστεί επίσημα στις αγορές θα κλείνει τα 20 χρόνια ζωής.

Εμφάνιση: Δυναμικό και αεροδυναμικό
Το 4ης γενιάς Focus βασίζεται στη νέα πλατφόρμα C2 της Ford, είναι 20% πιο άκαμπτο στρεπτικά, έως 88 κιλά ελαφρύτερο και αναφορικά με τις διαστάσεις μακρύτερο (4.378 χλστ.), φαρδύτερο (1.825 χλστ.) και πιο κοντό (1.454 χλστ.). Ωστόσο, εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στο μεγαλύτερο κατά 53 χλστ. μεταξόνιο, το οποίο φτάνει τα 2.701 χλστ. και είναι το μεγαλύτερο της κατηγορίας! Όπως καταλαβαίνετε αυτό και μόνο υπόσχεται πολύ καλούς χώρους για τους πίσω επιβάτες. Επίσης, σημειώστε πως είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο της κατηγορίας του (Cd: 0.273 το χάτσμπακ και Cd: 0.25 το σεντάν), γεγονός που υπόσχεται ησυχία στην καμπίνα και οικονομία καυσίμου στον αυτοκινητόδρομο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχολιάστε
Διαβάστε περισσότερα για το FORD FOCUS