Το νέο MINI John Cooper Works GP Concept είναι προσανατολισμένο για χρήση μόνο εντός πίστας.
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο MINI John Cooper Works GP Concept είναι προσανατολισμένο για χρήση μόνο εντός πίστας.

«Πιστάδικο» MINI JCW GP Concept (+vid)

4.411 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2017)

Η MINI επέλεξε την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης για να παρουσιάσει το John Cooper Works GP Concept με αγωνιστικό DNA και άκρως επιθετική εμφάνιση.

Σε λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου η Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα ανοίξει τις πύλες της για τον Τύπο, ωστόσο η MINI μας δίνει από σήμερα μια πρώτη γεύση για το John Cooper Works GP Concept, το οποίο και θα συναντήσουμε εκεί. Έμπνευση για το πρωτότυπο MINI JCW GP αποτέλεσαν σύμφωνα με τη μάρκα οι επιτυχίες της πριν 50 χρόνια στο Ράλλυ του Μόντε Κάρλο.

Οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου το δείχνουν εντός πίστας, ή αλλιώς στον φυσικό του χώρο.

Οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου το δείχνουν εντός πίστας, ή αλλιώς στον φυσικό του χώρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Στο πεδίο της εξωτερικής σχεδίασης το GP Concept έχει έντονα αγωνιστικά στοιχεία με τους μεγάλους αεραγωγούς και τα πρόσθετα ανθρακονημάτινα αεροδυναμικά στοιχεία να κυριαρχούν στον πρόβολο. Το μυώδες bodykit διατρέχει το αμάξωμα στο πλάι φτάνοντας στο πίσω μέρος, όπου τα βλέμματα τραβούν η μεγάλη αεροτομή σχήματος «H», η διπλή απόληξη της εξάτμισης και οι αεροδυναμικοί διαχύτες στα φτερά. Σημειώνουμε δε πως στο πλάι ο αριθμός 0059 αναφέρεται στο 1959, που ήταν και η χρονιά «γέννησης» του κλασικού Mini.
 

Το πάζλ των αγωνιστικών στοιχείων του MINI JCW GP Concept ολοκληρώνεται με τις ελαφρού κράματος Racetrack ζάντες 19 ιντσών με τα λογότυπα GP και λεπτομέρειες σε κόκκινο Curbside και πορτοκαλί Highspeed χρώμα. Επιπλέον, παρατηρούνται οι γνώριμες χρωματικές αντιθέσεις στο σύνολο του αμαξώματος, με το κόκκινο Curbside Red μεταλλικό χρώμα να «σπάει» το κυρίαρχο ανθρακί Black Jack Anthracite.

Περνώντας στο εσωτερικό, η εικόνα του rollcage και της «γυμνής» καμπίνας παραπέμπει σε καθαρόαιμο «πιστάδικο». Επιπλέον, τα bucket καθίσματα και οι ζώνες πέντε σημείων υποδηλώνουν την ισχύ του μοντέλου, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί στοιχεία για τον κινητήρα και τις επιδόσεις του concept. Πέραν αυτού, το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με το λογότυπο GP, τα paddles για την αλλαγή σχέσεων στο τιμόνι, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με Head Up Display που μεταφέρουν όλες τις απαραίτητες ενδείξεις στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού, τα λογότυπα GP0059 και η οθόνη που αντικαθιστά τον αναλογικό πίνακα οργάνων στο κέντρο του ταμπλό υποδηλώνουν την αγωνιστική εξέλιξη των τελευταίων 50 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες για το MINI John Cooper Works GP Concept αναμένεται να ανακοινωθούν με την παρουσίαση του μοντέλου στην προσεχή Έκθεση. Μέχρι τότε δείτε το video που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη μάρκα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

test center
4green