Το νέο Qashqai στο δρόμο εστιάζει στην άνεση, με την ανάρτησή του να απορροφά αποτελεσματικά τις έντονες ανωμαλίες προσφέροντας πολύ καλή ποιότητα κύλισης.

Οδική Συμπεριφορά: Δικίνητο για άνεση, τετρακίνητο για περιπέτεια

66.694 Επισκέψεις στο άρθρο

Το νέο Qashqai χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη άνεση που προσφέρει στους επιβάτες του, με την ανάρτησή του να απορροφά αποτελεσματικά τις έντονες ανωμαλίες προσφέροντας παράλληλα και καλύτερη ποιότητα κύλισης. Παράλληλα οι κλίσεις του αμαξώματος είναι αρκετά περιόρισμένες συνεισφέροντας έτσι αποτελεσματικότερα σε γρήγορες διαδρομές και αυξάνοντας το αίσθημα της ασφάλειας, αλλά και της ουδέτερης αντίδρασης του αμαξώματος σε συνθήκες οριακές. 
Σημαντικό είναι επίσης πως στις αστικές του μετακινήσεις ο όγκος του δε θα προβληματίσει, όντας αρκετά ευέλικτο για τις διαστάσεις του. 
Από την άλλη βέβαια θα θέλαμε το σύστημα διεύθυνσης πιο άμεσο στις εντολές και το τιμόνι με καλύτερη αίσθηση, ώστε να μπορούσε να αναδειχθεί και μια πιο απολαυστική πτυχή στο οδηγικό προφίλ του ανανεωμένου Qashqai. 

Έτοιμο να λερωθεί
Φυσικά το Qashqai ως γνήσιος εκπρόσωπος της κατηγορίας των SUV, διαθέτει και τετρακίνητη έκδοση, η οποία σε συνδυασμό με την υψηλή απόσταση από το έδαφος, καθιστά το ιαπωνικό μοντέλο «ταμάμ» για off-road διαδρομές. Το 4κίνητο Qashqai φέρει το σύστημα τετρακίνησης All Mode 4x4 i της Nissan, το οποίο είναι σχεδιασμένο για μέγιστη ασφάλεια και πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Συγκεκριμένα, διαθέτει τρία modes λειτουργίας και ενσωματώνει συστήματα όπως το Active Ride Control, Active Energy Braking και Active Trace Control. Στο 2WD μπορεί να οδηγηθεί σαν προσθιοκίνητο, στέλνοντας αυτόματα μέχρι και το 50% της δύναμης στον πίσω άξονα, εφόσον επιλεγεί το Auto Mode. Τέλος στο Lock Mode, το οποίο λειτουργεί μέχρι μια ορισμένη ταχύτητα το σύστημα κρατάει κλειδωμένο αυτό το ποσοστό, για πιο σκληρές, εκτός δρόμου, δοκιμασίες. 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

SPRING CHECK MERCEDES
skoda