50 (!) εκδόσεις από 20.490 έως 38.090 ευρώ

57.830 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2019)

Η γκάμα του Nissan Qashqai απαρτίζεται από 50 συνολικά εκδόσεις που προκύπτουν από τον συνδυασμό 7 εξοπλιστικών εκδόσεων με 4 κινητήρες, 3 κιβώτια και δικίνητες η 4κίνητες επιλογές. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 20.490 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 38.090 ευρώ.

Η βασική έκδοση Energy διαθέτει 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, cruise control, ηλεκτρικούς καθρέφτες, αιρκοντίσιον και ηχοσύστημα με MP3.

Η έκδοση Acenta περιλαμβάνει επιπλέον το σύστημα infotainment A-IVI με οθόνη αφής 7 ιντσών, κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, αισθητήρες βροχής και φωτός, προβολείς ομίχλης και δερμάτινες επενδύσεις σε τιμόνι και επιλογέα.

H επόμενη έκδοση είναι η N-Connecta η οποία εισάγει στο Qashqai την «ομπρέλα» συστημάτων ασφάλειας με την ονομασία Safety Shield και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κάμερες περιμετρικής θέασης, υποβοήθηση προβολέων, ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, έλεγχος κινούμενου αντικειμένου, αναγνώριση σημάτων του Κ.Ο.Κ και σύστημα ενεργής πέδησης με ανίχνευση πεζών. Επιπλέον, αυτή η έκδοση διαθέτει στον εξοπλισμό της επιπλέον αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, φιμέ κρύσταλλα πίσω, αυτόματη αναδίπλωση καθρεφτών και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Από αυτή την έκδοση προκύπτει και η έκδοση N-Connecta Look που ενσωματώνει επιπλέον γυάλινη ηλιοροφή και ράγες οροφής ασημί χρώματος. 

Η πιο πλούσια έκδοση είναι η Techna η οποία διαθέτει επιπλέον προβολείς Bi-Led, θερμαινόμενα καθίσματα, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, ηλεκτρικά ρύθμιση καθίσματος οδηγού, ημιδερμάτινες επενδύσεις καθισμάτων και ένα διευρυμένο σύστημα Safety Shield. Σε αυτό περιλαμβάνονται επιπλέον τα συστήματα ειδοποίησης τυφλού σημείου, υποβοήθησης προβολέων, αυτόνομου παρκαρίσματος, ελέγχου κινούμενου αντικειμένου, κατευθυνόμενων προβολέων και προειδοποίησης κάθετης κίνησης αντικειμένου ή οχήματος κατά την οπισθοπορεία.

Οι εκδόσεις N-Connecta Look και Techna μπορούν να εφοδιαστούν επιπλέον και με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPilot της Nissan. Αυτές οι εκδόσεις φέρουν την ονομασία AD1 στον κατάλογο της εταιρείας και συνδυάζονται αποκλειστικά με τον 1,3 λτ. βενζινοκινητήρα ή τον 1,5 λτ. πετρελαίου.

Εξαιρετική σχέση τιμής/αξίας σε όλες τις εκδόσεις…
Η βασική έκδοση Energy του Qashqai είναι σχετικά λιτή, αλλά η τιμή της είναι ασυναγώνιστη (από 20.490 ευρώ). Από κει και πέρα κάθε επόμενη έκδοση έχει λογική αύξηση κόστους αναλογικά με τα επιπλέον στοιχεία που προσφέρει, όμως ξεχωρίζει η έκδοση Acenta για τη σχέση εξοπλισμού/τιμής που διαμορφώνει.

9 χρώματα και ζάντες από 16 έως 19 ίντσες
Η παλέτα χρωμάτων του Nissan Qashqai διαθέτει 8 μεταλλικά χρώματα (μπλε, μπρονζέ, λευκό, ασημί, γκρι, μελιτζανί, μαύρο, κόκκινο) και ένα απλό λευκό, ενώ οι ζάντες που το εφοδιάζουν είναι 16, 17, 18 ή 19 ιντσών ανάλογα με την έκδοση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
4green