Τα επίπεδα παρεχόμενης άνεσης βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα παρά τη σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης και τις μεγάλες ζάντες που συναντάμε στις πιο πλούσιες εκδόσεις.

Το Qashqai είναι ευχάριστο οδηγικά, παρουσιάζοντας ουδέτερα χαρακτηριστικά κίνησης υπό πίεση.

Οδική συμπεριφορά: Αυθεντικό crossover

57.816 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2019)

Η βελτιστοποίηση  της άνεσης και η καλύτερη οδηγική αίσθηση αποτέλεσαν τους δύο βασικούς πυλώνες «εστίασης» της Nissan στην ανανεωμένη γενιά του Qashqai, κάτι που επιτεύχθηκε μέσα από καίριες αλλαγές σε ανάρτηση. Αυτή έχει νέα ρύθμιση με διαφορετικό συνδυασμό αμορτισέρ-ελατηρίων αλλά και σινεμπλόκ, ενώ μεγαλύτερες σε πάχος είναι και οι αντιστρεπτικές δοκοί. Η αεροδυναμική έχει επανασχεδιαστεί σημαντικά όπως και η ηχομόνωση (βελτίωση έχουμε στην μόνωση των θυρών και την «σφράγισή» τους), ενώ επεμβάσεις έγιναν και στο σύστημα διεύθυνσης, περιλαμβάνοντας το σύστημα  Active Return Control το οποίο βοηθά στην καλύτερη επαναφορά του.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω και σε συνδυασμό με τους ικανούς κινητήρες της γκάμας του, είναι το Qashqai να αποκτά ένα ευχάριστο οδηγικό προφίλ σε όλες του τις εκδόσεις. Η ανάρτηση είναι σχετικά σφιχτή σε αίσθηση ωστόσο παραμένει άνετη απορροφώντας αποτελεσματικά τις έντονες ανωμαλίες,  ενώ διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ποιότητας κύλισης. Οι περιορισμένες κλίσεις και η αμεσότητα που παρουσιάζει στις εντολές του οδηγού ενισχύουν την ταυτότητά του σε ασφάλτινες διαδρομές, ενώ την ίδια στιγμή το ύψος των 188 χλστ. από το έδαφος του επιτρέπει να κινηθεί απροβλημάτιστα και σε εκτός δρόμου «βατές» διαδρομές.

Φυσικά στις 4κίνητες εκδόσεις του που διαθέτει το «έξυπνο» ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης (με επιλογή ανάμεσα σε δικίνηση, αυτόματη τετρακίνηση και κλείδωμα) διευρύνει το πεδίο δράσης του όσο τουλάχιστον επιτρέπουν τα ελαστικά του.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ELASTIKA 2024
vw