Ποιο Peugeot & με ποιο μοτέρ; Με 1 ή 2 μηδενικά;

Ποιο Peugeot & με ποιο μοτέρ; Με 1 ή 2 μηδενικά;

11.969 Επισκέψεις στο άρθρο (11/7/2022)

Αρκετά δημοφιλής στην ελληνική αγορά, η Peugeot διαθέτει ευρεία γκάμα μοντέλων σε κάθε κατηγορία και πολλές διαθέσιμες επιλογές κινητήρα. Το θέμα είναι ποιο μοτέρ θα επιλέξεις σε κάθε... λιοντάρι, χαμηλό (0) και υπερυψωμένο (00).

Χαμηλό ή υπερυψωμένο; Το «0» ή το «00»;

Ξέρεις γιατί όλα τα Peugeot έχουν το «0» και το «8» στο όνομά τους; Από τα hatchback 208 και 308, μέχρι τα SUV 2008 και 3008, κάθε αριθμός «κρύβει» και μία σκοπιμότητα. Για παράδειγμα, το πρώτο νούμερο αντιπροσωπεύει την κατηγορία του μοντέλου, ενώ το τελευταίο δείχνει την γενιά του αυτοκινήτου. Σχετικά με το «0» ενδιάμεσα στο όνομα, τώρα, υπάρχουν περισσότερο ιστορικές καταβολές. Όταν κατασκευάστηκαν τα πρώτα αυτοκίνητα της Peugeot είχαν μανιβέλα. Για να κρύβεται η εσοχή της μανιβέλας, τοποθέτησαν τον αριθμό μηδέν γύρω από αυτή την τρύπα για αισθητικούς λόγους. Αυτή η πρακτική «έμεινε» και έτσι η Peugeot αποφάσισε να συνεχίσει να ονομάζει τα αυτοκίνητά της με τον αριθμό. Όταν, δε, υπάρχουν δύο μηδενικά «00», σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε ένα SUV υπερυψωμένο Peugeot.
 
Αφού ξεκαθαρίσαμε το «εγκυκλοπαιδικό» ερώτημα, ας περάσουμε και στο... αγοραστικό. Γιατί η ευρεία γκάμα κινητήριων επιλογών της Peugeot δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον υποψήφιο αγοραστή. Βενζίνη ή diesel; Plug-in υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό; Πριν φτάσουμε εκεί, να δούμε τι άλλο ξεχωρίζουμε στα «λιοντάρια» των Γάλλων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto