Πόσο καλό είναι το Volvo XC40; Τα 9 σημεία που δεν μας άρεσαν
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πόσο καλό είναι το Volvo XC40; Τα 9 σημεία που δεν μας άρεσαν

121.705 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2023)

- Έχει δυσαρεστημένους κατόχους για βλάβες & πανάκριβο service
- Δεν μπαίνει δακτύλιο & δεν βολεύει στο παρκάρισμα
- Είναι το χειρότερο C- SUV στην προσπέραση
- 40.500 ευρώ και δεν έχει κάμερα για παρκάρισμα (οπισθοπορείας)

Αξίζει να αγοράσω το Volvo XC40

Η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου έχει διαφοροποιηθεί αρκετά φέτος, αφού οι εταιρικές πωλήσεις αγγίζουν το 61% των πωλήσεων και δη στην κατηγορία των οικογενειακών SUV φτάνουν το 70%. ΓιΆ αυτό στο μικροσκόπιο του AutoΤρίτη Test Center μπαίνουν, σε μια σειρά από άρθρα, τα SUV που πρωταγωνιστούν σε εταιρικές πωλήσεις, όπως το Volvo XC40 (διαβάστε την αναλυτική δοκιμή του) που θα εξετάσουμε σήμερα, αλλά και μερικά που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των ιδιωτών. Σκοπός να αναδείξουμε τις αδυναμίες τους, αλλά και τα θετικά τους.
 

Παίρνεις αυτό που θες (ή αυτό που θέλουν);

Πριν δούμε λοιπόν πόσο καλό είναι το Volvo XC40 T2 ας σταθούμε σε ένα στοιχείο σχετικά με τις εταιρικές πωλήσεις. Οι εταιρείες leasing κάνουν επωφελείς συμφωνίες με τις εισαγωγικές και παίρνουν αυτοκίνητα για τις «προτάσεις» τους (deals τα λένε) προς εταιρείες ή επαγγελματίες που θέλουν να αποκτήσουν αυτοκίνητο για την εργασία τους. Συνεπώς ανάλογα με τις συμφωνίες τους, προωθούν συγκεκριμένες μάρκες – μοντέλα (προσπαθώντας να καλύψουν τις απαιτήσεις των τελικών πελατών μα και επιδιώκοντας τα δικά τους επαγγελματικά οφέλη).

¶ρα εδώ υπεισέρχεται ο ρόλος που παίζει ο υπεύθυνος στόλου (ή προμηθειών) κάθε εταιρείας, ο οποίος στοχεύει να έχει εκείνα τα αυτοκίνητα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εταιρείας (και των στελεχών της) που εκπροσωπεί (και όχι αυτά που λόγω deal μιάς εισαγωγικής μπορεί να δίνουν όφελος-bonus στην Χ εταιρεία leasing για να τα προωθήσει). Έτσι, φροντίζει να εντάσει στον στόλο του, αυτοκίνητα αξιόπιστα, ασφαλή που θα κρατήσουν στελέχη μα και λογιστήριο happy (χωρίς extra έξοδα, βλάβες, penalties κατά την παράδοση με την λήξη των μισθωμάτων κλπ)

Στην περίπτωση του Volvo XC40 του μοντέλου με το οποίο ασχολούμαστε σήμερα (ως μία από τις προτάσεις για εταιρικό αυτοκίνητο), όπως θα δούμε παρακάτω, οι αδυναμίες είναι πολλές. Μεταξύ άλλων παρουσιάζει ζητήματα σε τομείς ασφάλειας, after sales (βλάβες, εξυπηρέτηση, τιμές), έχει τσιμπημένη τιμή, ενώ από την άλλη το μοναδικό στοιχείο που ξεχώρισε ήταν τα φρένα του.  
 

Σελίδα 29 σημεία που μας χαλάνε στο Volvo XC40
Hyundai
SEAT