10 φωτογραφίες »

Η Octavia RS θα προσφέρεται τόσο με τον 2λιτρο TDI, όσο και με τον ίδιας χωρητικότητας TSI.

«Πρεμιέρα» για τη νέα Skoda Octavia RS

15.209 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2020)

Η Skoda έχει παρουσιάσει επίσημα τη νέα Octavia RS από το περασμένο καλοκαίρι ωστόσο, τώρα φέρνει στο φως της δημοσιότητας περισσότερες εικόνες που δείχνουν την κορυφαία εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου σε δράση. Πως σας φαίνεται;

Πριν από λίγους μήνες η Skoda είχε παρουσιάσει τη νέα «πράσινη» Octavia RS iV, την πρώτη Plug-in υβριδική hot έκδοση του μοντέλου, καθώς επίσης και την συμβατική Octavia RS με κινητήρες βενζίνης και diesel ισχύος έως και 245 ίππων. Μπορεί η τσέχικη φίρμα να έχει ολοκληρώσει την παρουσίαση όλων των ισχυρών εκδόσεων, ωστόσο αποφάσισε να παρουσιάσει μια πιο... δυναμική γκαλερί φωτογραφιών που δείχνουν την Octavia RS στο δρόμο στο χρώμα της φωτιάς.

Εξωτερικά η νέα Octavia RS δε διαφέρει με την Plug-in υβριδική «αδελφή» Octavia RS iV. Η μάρκα υπογραμμίζει πως ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι στα 0,25 cd, ενώ κάνει λόγω πως πολλά από τα μέρη του αμαξώματος έχουν βελτιστοποιηθεί προκειμένου να συμβάλουν στην καλύτερη δυνατή αεροδυναμική. Παράλληλα στάνταρ είναι οι Full LED Matrix προβολείς μπροστά, LED φώτα πίσω και οι ζάντες 18 ιντσών «παντρεμένες» με κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Το εσωτερικό κυριαρχείται από το Virtual Cockpit όπου μεταξύ άλλων διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και 10άρα οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Το χρώμα που υπερισχύει είναι το μαύρο ενώ τα εργονομικά σπορ καθίσματα με Alcantara και δερμάτινη ταπετσαρία είναι προαιρετικά. Η εταιρεία αναφέρει πως ένας κεντρικός αερόσακος ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό κάνει το ντεμπούτο του.
 
Όσον αφορά στους κινητήρες, η Octavia RS προσφέρεται τόσο με τον 2λιτρο TDI, όσο και με τον ίδιας χωρητικότητας TSI. Ο πρώτος προσφέρει 200 ίππους και 400 Nm ροπής και συνδυάζεται με κίνηση εμπρός ή τετρακίνηση, ενώ ο δεύτερος ανεβάζει την ισχύ στα 245 άλογα και τα 370 Nm ροπής, ωστόσο δε θα έχει στη διάθεσή του τετρακίνητη επιλογή. Δύο οι επιλογές των κιβωτίων ταχυτήτων για την βενζινοκίνητη Octavia RS, 6άρι μηχανικό ή 7άρι αυτόματο DSG, με το δεύτερο να αποτελεί τη μοναδική επιλογή για το μοτέρ πετρελαίου. Αναφορικά με τους χρόνους, το πιο γρήγορο 0-100 χλμ./ώρα γίνεται στην βενζινοκίνητη έκδοση συνδυασμένη με το αυτόματο κιβώτιο απαιτώντας 6,7 δευτερόλεπτά, ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.
  
Κλείνοντας να πούμε πως η Octavia RS με κινητήρα TSI έρχεται στάνταρ με ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ σε σχέση με την κανονική Octavia, η RS βρίσκεται κατά 15 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος. Τέλος πολλά είναι τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού που εξοπλίζουν τη νέα Octavia RS, τόσο στον στάνταρ όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Η νέα Skoda Octavia RS αναμένεται να λανσαριστεί επίσημα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη τοποθέτηση από την εταιρεία.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda