Προ των πυλών το ηλεκτρικό Toyota Hilux

3.746 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2024)
Προ των πυλών το ηλεκτρικό Toyota Hilux
3 Φωτογραφίες »

- Έρχεται στα τέλη του 2025
- 12 ηλεκτρικά Hilux θα δοκιμαστούν ως οχήματα δημόσιας μεταφοράς στην Pattaya
- Πολύ πιθανό να το δούμε στην Ευρώπη

Έρχεται στα τέλη του 2025

O πρόεδρος του τμήματος της Toyota στην Ταϊλάνδη, κ. Noriaki Yamashita ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποκαλύψει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Hilux μέχρι το τέλος του 2025. Θυμίζουμε πως ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο παρουσιάστηκε για τον εορτασμό για τα 60 χρόνια παρουσίας της μάρκας στην Ταϊλάνδη. Η ανακοίνωση της Toyota έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης ότι ο ανταγωνιστής της, η Isuzu, θα κατασκευάσει στην Ταϊλάνδη το 2025 μια ηλεκτρική έκδοση του D-MAX.

12 ηλεκτρικά Hilux θα δοκιμαστούν ως οχήματα δημόσιας μεταφοράς στην Pattaya

Αυτή την εβδομάδα, ο Noriaki Yamashita, επιβεβαίωσε ότι το ηλεκτρικό Hilux είναι προ των πυλών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Ωστόσο, ο Yamashita δεν διευκρίνισε πού θα κατασκευάζεται. Ο Yamashita ανέφερε πάντως ότι το pick-up θα υποβληθεί σε δοκιμές στο θέρετρο Pattaya, που βρίσκεται στην ανατολική Ταϊλάνδη. Πιο συγκεκριμένα, η πόλη αναμένεται να παραλάβει περίπου δώδεκα ηλεκτρικά Hilux τον επόμενο μήνα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως οχήματα δημόσιας μεταφοράς σε αυτόν τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Πολύ πιθανό να το δούμε στην Ευρώπη

Ενώ η Ταϊλάνδη παραμένει μια σημαντική αγορά για το Hilux, δεν είναι η μόνη στην οποία δίνει βάση η μάρκα. Ο Emmanuel Beaune, επικεφαλής του τμήματος επαγγελματικών οχημάτων της Toyota για την Ευρώπη, αποκάλυψε πρόσφατα ότι η φίρμα μελετά την προοπτική εισαγωγής ενός ηλεκτρικού Hilux για τους Ευρωπαίους πελάτες, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον ερχομό του. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Toyota έχει δεσμευτεί σε μια "προσέγγιση πολλαπλών μονοπατιών", για να προσφέρει στους αγοραστές μια ποικιλία κινητήριων μονάδων (ηλεκτρικά, βενζίνη και diesel, υβριδικά και με κυψέλες υδρογόνου).

Mercedes
moto