Το Toyota Yaris είναι ο πρωταθλητής των πωλήσεων. Πούλησε 5.510 μοντέλα και μάλιστα τα περισσότερα εξ αυτών σε ιδιώτες. Όπλα του προφανώς οι δελεαστικές τιμές και η μεγάλη εγγύηση που το συνοδεύει.

    Ποια μοντέλα προτιμάει το κοινό;

    33.149 Επισκέψεις στο άρθρο

    Πριν αποκαλύψουμε το ποια είναι τα δημοφιλέστερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς, άξιο αναφοράς είναι να πούμε πως από τα πρώτα 10 τα 7 ανήκουν στην κατηγορία των μικρών και τα υπόλοιπα 3 έρχονται από τις κατηγορίες των μίνι, SUV και μικρομεσαίων. Πιο αναλυτικά, τώρα, βασιλιάς των πωλήσεων είναι το Toyota Yaris ακολουθούμενο από τα Opel Corsa και Fiat Panda. Στην έκτη θέση έρχεται το SUV Nissan Qashqai, ενώ την 10άδα κλείνει το μικρομεσαίο Opel Astra. 

    Toyota Yaris και Opel Corsa είναι πρώτα και στις πωλήσεις λιανικής, ωστόσο να επιστήσουμε πάλι την προσοχή σας στο 80% που έχει το Toyota C-HR (δηλαδή 8 στα 10 C-HR αγοράζονται από ιδιώτες και 2 μόνο εταιρικά) και το 75% που έχουν τα Ford Fiesta και Ford Kuga.

    Τέλος, όσον αφορά τα μοντέλα που προτιμούνται περισσότερο από τις εταιρείες, το Fiat Panda βρίσκεται στην κορυφή και αυτό εξηγείται από την άνθιση που σημειώνει ο ελληνικός τουρισμός (βλ. αυτοκίνητα rent a car), ενώ δεύτερο έρχεται το Peugeot 208 το οποίο διαθέτει έναν πολύ καλό και οικονομικό πετρελαιοκινητήρα, διαμάντι για τις εταιρίες που διανύουν αρκετά χιλιόμετρα ετησίως.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    test center
    SEAT