Μπουλόνια ασφαλείας και γύρισμα το τιμόνι

Μπουλόνια ασφαλείας και γύρισμα το τιμόνι

7.597 Επισκέψεις στο άρθρο

Αν σε «παίρνει» να γυρίσεις το τιμόνι τέρμα δεξιά ή αριστερά στο σημείο που πάρκαρες, τότε κάντο. Αυτό κάνει πιο δύσκολη την αφαίρεση των ζαντών  και θα επιβραδύνει αρκετά τους κλέφτες, δίνοντας ίσως το χρόνο που χρειάζεται για να τους αντιληφθεί κάποιος. Επίσης αξίζει να επενδύσεις σε ένα σετ μπουλόνια ασφαλείας που κάνουν το «βγάλσιμο» των ζαντών σχεδόν αδύνατο χωρίς το ειδικό κλειδί-παξιμάδι και σίγουρα κάνουν την όποια προσπάθεια πολύ πιο χρονοβόρα και θορυβώδη. Βέβαια φρόντισε μην χάσεις το κλειδί, διότι θα μαρτυρήσεις αν σου σκάσει το λάστιχο και δεν το έχεις στη διάθεση σου.

Δαγκάνα τροχού και αισθητήρες κλίσης

Μια δαγκάνα τροχού, παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούν κατά κόρον στο εξωτερικό οι αρχές για τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, είναι μια εξαιρετική λύση για να προστατέψεις τις ζάντες σου. Μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω, αλλά οι κλέφτες δύσκολα θα κάτσουν να ασχοληθούν με το αυτοκίνητο σου. Μια έξυπνη λύση είναι και οι αισθητήρες κλίσης, οι οποίοι θα προστατέψουν το αμάξι σου από ανύψωση με γερανό ή γρύλο που σαν στόχο θα έχει την ολική κλοπή του ή την αφαίρεση των τροχών.

Κάμερες και έξυπνο φωτισμό

Αν δεν έχεις κλειστό parking, αλλά αφήνεις το αυτοκίνητο σου πάντα σε συγκεκριμένο σημείο έξω από το σπίτι σου, επένδυσε σε 2 λύσεις που μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες. Βάλε ένα φως με αισθητήρα κίνησης να «κοιτάει» το όχημα σου. Αυτό θα αποτρέψει τους κλέφτες να το επισκεφτούν και ταυτόχρονα θα σου προσφέρει την κατάλληλη ορατότητα. Αν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, τοποθέτησε κάμερες στραμμένες προς το αυτοκίνητο σου και να είσαι σίγουρος ότι όταν τις αντικρίσουν οι λωποδύτες θα το σκεφτούν 2 φορές πριν επιχειρήσουν το οτιδήποτε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω συμβουλές θα σε προστατέψουν περισσότερο από ανθρώπους που ήταν «περαστικοί» και δεν θέλουν να χάσουν αρκετή ώρα στην αφαίρεση των τροχών, παρά από τύπους που έχουν βάλει στο μάτι τις ζάντες σου, διότι τότε είναι και πιο αποφασισμένοι.  Όμως αν δεν έχεις κάποιο supercar ή εξαιρετικά ακριβές ζάντες, να ξέρεις ότι κινδυνεύεις περισσότερο από εν βρασμώ κλοπή και όχι από προμελετημένη.

Για να μην κλαις 4 ζάντες + 1 χιλιάρικο που θα δώσεις!
-Κάνε τη ζωή δύσκολη, στα κλεφτρόνια!
-Κόλλα το σε τοίχους, βάλε παξιμάδια ασφαλείας
-To parking σε φωτισμένο δρόμο, βοηθάει
-Υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις!
Θα αντιδρούσες (πως) αν έβλεπες ότι σου είχαν κλέψει τις ζάντες σου;

 
 
 

Σελίδα 1Για να μην κλαις 4 ζάντες και 1 χιλιάρικο που θα δώσεις!
Σελίδα 2Πως μπορείς να προστατέψεις τις ζάντες (την τσέπη και τα νεύρα σου)
Σελίδα 3Μπουλόνια ασφαλείας και γύρισμα το τιμόνι
home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER