Πως τα καταφέρνει η Skoda Scala ανάμεσα σε δύο SUV και την Octavia;

Πως τα καταφέρνει η Skoda Scala ανάμεσα σε δύο SUV και την Octavia;

2.621 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2022)

Το πρώτο καθαρό μικρομεσαίο της Skoda ξεκίνησε δυνατά, όμως βρέθηκε ανάμεσα σε δύο νέα SUV της Skoda και φυσικά με την Octavia ένα σκαλί πιο πάνω.

Ξεκίνησε φουριόζα αλλά τα βρήκε σκούρα από τα Kamiq & Karoq

Η Skoda άργησε να μπει στα μικρομεσαία με το Rapid Spaceback και ακόμα και όταν το λάνσαρε δεν έτυχε μεγάλης απήχησης στην ελληνική αγορά. Παίζοντας» κυρίως στις κατηγορίες με την Octavia που πατούσε ανάμεσα στην C και D κατηγορία, η Skoda έφερε στο προσκήνιο τη Scala. Τι κατάφερε;

Η Scala μπορεί να πει κανείς ότι αντικατέστησε το Rapid, όμως η αλήθεια είναι πως το Rapid ήταν ένα ιδιαίτερο μοντέλο που είχε στόχο τη budget κατηγορία, κυρίως στις αγορές της ανατολικής Ευρώπης.
 
Η Scala είχε βλέψεις να γίνει ανταγωνιστής σε μοντέλα όπως τα «αδελφά» Golf και Leon, αλλά και την υπόλοιπη γκάμα της μικρομεσαίας κατηγορίας. Είχε παρόλα αυτά κάποια ιδιαίτερα «γονίδια», λίγο πιο μακριά και λίγο πιο στενή από το μέσο όρο, όμως σε αντίθεση με το Rapid είχε τους χώρους, και κυρίως την ποιότητα και την εικόνα που η μάρκα γενικά εκπέμπει με τα άλλα μοντέλα της.
 
Το 2021 η Scala στην Ελλάδα έχασε λίγο από την ορμή της, κάνοντας το ¼ των πωλήσεων του Golf, και μισές πωλήσεις από το Leon. Μάλλον αναμενόμενα νούμερα, όχι όμως όταν συγκριθούν με τις πωλήσεις των άλλων μοντέλων της Skoda.
 
Φυσικά η Octavia, πλήρως μεσαία πλέον σε μέγεθος, σχήμα και τιμή, κάνει διπλά νούμερα, όμως δεν είναι αυτή που δυσκολεύει τόσο τη Scala. To «πρόβλημα» της Scala είναι ότι μπαίνοντας κανείς σε μία έκθεση της Skoda για να δει το μικρομεσαίο μοντέλο που είναι στα λεφτά του, έχει μπροστά του δύο άλλα αυτοκίνητα. Το Kamiq και το Karoq. To μικρό και το μικρομεσαίο SUV της Skoda αντίστοιχα.
 
Το ένα λίγο μικρότερο, το άλλο λίγο μεγαλύτερο. Και με τις τιμές του Kamiq στην ίδια γκάμα, και το Karoq λίγο πιο πάνω, και με το γεγονός ότι μιλάμε για δύο μοντέλα στην πιο καυτή κατηγορία της αγοράς, τα SUV, είναι εύκολο να αλλάξει κανείς γνώμη. Εύκολο γιατί τα δύο SUV πουλάνε από μόνα τους, και δεύτερον γιατί είναι πιο σίγουρο για έναν πωλητή να σε κατευθύνει σε αυτά τα «σίγουρα», αντί για τη Scala που είναι λίγο διαφορετική από τα άλλα μικρομεσαία.
 
Και έτσι το Kamiq πουλάει 5 φορές παραπάνω από τη Scala, και το (ακριβότερο) Karoq σχεδόν δύο.
 
Ανάμεσα σε τρία μοντέλα που κλέβουν πωλήσεις από τη Scala, τι μπορεί να κάνει το μικρομεσαίο Skoda για να μείνει επίκαιρο; Ή για να έχει διάδοχο; Εσύ τι λες ανάμεσα σε Kamiq, Scala, Karoq και Octavia, τι διαλέγεις;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green