Θέλοντας να δώσει έμφαση στον off-road χαρακτήρα του πρώτου της SUV, η SEAT το λανσάρει στην έκδοση X-Perience.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Θέλοντας να δώσει έμφαση στον off-road χαρακτήρα του πρώτου της SUV, η SEAT το λανσάρει στην έκδοση X-Perience.

SEAT Ateca X-Perience

6.053 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2016)

Η SEAT αφού έσπασε το ρόδι στα SUV με το Ateca, λανσάρει την έκδοση X-Perience του μοντέλου, με τονισμένες τις off-road ικανότητές του.

Η ισπανική μάρκα, που βρίσκεται υπό τη σκέπη του VW Group, παρουσίασε τη νέα έκδοση του Ateca, που είναι και το πρώτο SUV της μάρκας, και εισέρχεται στην οικογένεια X-Perience. Η πρώτη του εμφάνιση έρχεται λίγες μέρες πριν πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι. Σε τι διαφέρει όμως το Ateca X-Perience;

Τα βλέμματα τραβούν οι νέοι προφυλακτήρες, το ανθεκτικό στις γρατζουνιές χρώμα και οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με μαύρο φινίρισμα.

Τα βλέμματα τραβούν οι νέοι προφυλακτήρες, το ανθεκτικό στις γρατζουνιές χρώμα και οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με μαύρο φινίρισμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Οι διαφορές εντοπίζονται και προσανατολίζονται, κατά βάση, στις εκτός δρόμου ικανότητες του ισπανικού SUV. Πιο συγκεκριμένα το Ateca X-Perience έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, εντελώς διαφορετικά ρυθμισμένο σύστημα ανάρτησης και λάστιχα all-road. Οι αλλαγές εκτείνονται και στο αισθητικό κομμάτι του μοντέλου, με τους νέους προφυλακτήρες, το ανθεκτικό στις γρατζουνιές χρώμα και τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.
 
Επιπλέον, προκειμένου να ενισχύσει τον off-road χαρακτήρα του το Ateca X-Perience, εξοπλίζεται με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης 4Drive της μάρκας, το οποίο έχουμε συναντήσει και στον μικρότερο «αδελφό» της οικογένειας X-Perience, SEAT Leon, το οποίο περιλαμβάνει το σύστημα τετρακίνησης Haldex τελευταίας γενιάς και το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης XDS.

Σε ότι αφορά την «καρδιά» του Ateca X-Perience, λανσάρεται με τον TDI πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λτ. με απόδοση 190 ίππων ισχύος και 400 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τα χειριστήρια αλλαγής σχέσης να βρίσκονται στο τιμόνι.

Τέλος, θέλοντας να τονίσουν τις εκτός δρόμου διαθέσεις του Ateca X-Perience, οι άνθρωποι της ισπανικής μάρκας επέλεξαν να το λανσάρουν με ένα άκρως γήινο σκούρο ματ πράσινο λαδί χρώμα. Ωστόσο, παρόλο τον off-road χαρακτήρα του, φαίνεται πως η μάρκα δεν θέλει να δώσει την εντύπωση, πως το μοντέλο υστερεί σε άνεση. Γι` αυτό το λόγο η εξοπλιστική έκδοση προσφέρει τις τελευταίες τεχνολογίες της εταιρείας, όπως το SEAT Full Link σύστημα διασύνδεσης και το infotainment σύστημα οθόνη αφής 8 ιντσών.

Εν αναμονή λοιπόν, περισσότερων λεπτομερειών για το SEAT Ateca X-Perience και από την ανταπόκρισή μας στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του για τον Τύπο στις 29 Σεπτεμβρίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER