Στα ίδια λεφτά, Skoda Fabia με 110 ή Kamiq με 95 άλογα;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στα ίδια λεφτά, Skoda Fabia με 110 ή Kamiq με 95 άλογα;

37.513 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2023)

- Το Kamiq είναι πιο ψηλό και μπορεί να πάει πιο εύκολα στο χώμα
- 15 άλογα παραπάνω έχει το Fabia από το Kamiq
- Στην ίδια έκδοση και λεφτά, το Kamiq έχει μεγαλύτερη οθόνη, μεγαλύτερες ζάντες και αισθητήρες παρκαρίσματος
- To Κamiq είναι πιο ευρύχωρο σε γόνατα (+7 εκ.) και κεφάλι (+5,6 εκ.) και έχει μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ (+20 λτ).

Μικρό ή μικρό SUV Skoda στα ίδια λεφτά;

Το Kamiq, το μικρό SUV της Skoda και το Fabia, ο εκπρόσωπός της στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης, αποτελούν τα δύο πιο δημοφιλή μοντέλα της τσεχικής εταιρείας-μέλος του Volkswagen Group στην Ελλάδα με σχεδόν 1.500 πωλήσεις συνολικά μετά τους πρώτους 10 μήνες του 2023. To μεν Kamiq επωφελείται από μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, ώστε να μπορεί να πατήσει εύκολα πάνω στο χώμα, είναι λίγο πιο ευρύχωρο από τo Fabia σε ό,τι έχει να κάνει με τον χώρο που έχουν στην διάθεσή τους οι πίσω επιβάτες για τα γόνατά τους και τα κεφάλια τους, ενώ προσφέρει επίσης 20 λτ. περισσότερα σε πορτ-μπαγκάζ και, τέλος, αν και τα δύο προσφέρονται στο εξοπλιστικό επίπεδο Ambition, το Kamiq έρχεται με στάνταρ 8 οθόνη αφής (αντί 6,5 το Fabia), σένσορες παρκαρίσματος και 16άρες ζάντες. Από την άλλη πλευρά, το Fabia είναι 400 ευρώ πιο φθηνό (19.500  ευρώ το Fabia, 19.900 το Kamiq) και αποδίδει 15 άλογα περισσότερα. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως συγκρίνονται τα δύο best sellers της Skoda.

Σχεδίαση: Μικρό το Fabia, μικρό SUV το Kamiq με 18,8 εκ. απόσταση από το έδαφος

Tο τσέχικο μικρό βασίζεται για πρώτη φορά στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0, πάνω στην οποία έχουν χτιστεί και τα υπόλοιπα μικρά του ομίλου. Η ευμετάβλητη πλατφόρμα, έδωσε τη δυνατότητα στη Fabia να μεγαλώσει σημαντικά σε διαστάσεις και πλέον έχει να περηφανεύεται πως είναι το μεγαλύτερο... μικρό της αγοράς. Αναλυτικότερα έχει 4.107 χιλιοστά μήκος, 1.780 χλστ. πλάτος και μεταξόνιο 2.564 χλστ. και ύψος 1.460 χιλιοστά. H σύγχρονη αισθητική της Fabia τονίζεται από διάφορα επιμέρους στοιχεία που έχουμε δει στα πιο πρόσφατα μοντέλα της Skoda, όπως την εξάγωνη μάσκα που εφάπτεται στους λεπτούς στάνταρ LED (προαιρετικά full-LED) προβολείς και τους μεγάλους αεραγωγούς. Στο πίσω μέρος το στοιχείο που σε κερδίζει είναι τα λεπτά φώτα, επίσης LED και το μεγάλο λογότυπο «SΚODA» στο κέντρο της 5ης πόρτας.

Το Kamiq, όπως και το Fabia, είναι χτισμένο στην πλατφόρμα MQB-Α0 του VW Group κα είναι έχει μήκος 4,241 μ., πλάτος 1,793 μ. και ύψος 1,531 μ. και είναι ουσιαστικά λίγο πιο μεγάλο σε σχέση με το τσεχικό μικρό προς κάθε κατεύθυνση, ενώ σημαντική είναι επίσης η απόσταση των 188 χλστ. από το έδαφος που προσφέρει στον οδηγό υψηλότερη θέση οδήγησης. Στο αμάξωμα κυριαρχούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και οι «καθαρές» γραμμές, με τις έντονες ακμές των πλευρικών τμημάτων να βάζουν στο παιχνίδι και τον δυναμισμό. Οι διαιρούμενοι προβολείς, προαιρετικά full-LED, αποτελούν το highlight της σχεδίασης, ενώ πίσω τοποθετήθηκαν φώτα σχήματος «C» α λα Scala, ενώ όπως και στο Fabia, έτσι και εδώ, το λογότυπο «SΚODA» φιγουράρει με μεγάλα γράμματα στο μέσον της πέμπτης θύρας.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Εσωτερικό: Πιο ευρύχωρο και με μεγαλύτερη οθόνη το Kamiq
Σελίδα 3Κινητήρες-Τιμές-Εξοπλισμός: +15 άλογα το Kamiq, 500 ευρώ πιο ακριβό και με περισσότερο εξοπλισμό
EUROINS PASXA
fiat