Στα σκαριά η ηλεκτρική Alfa Romeo Tonale;

Στα σκαριά η ηλεκτρική Alfa Romeo Tonale;

2.128 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2023)

- «Μια νέα εποχή ξεκινά» δηλώνει η Alfa Romeo
- Στέλεχος είχε αποκαλύψει τα σχέδια για μια ηλεκτρική Tonale
- Πιθανό να πρόκειται για το νέο ηλεκτρικό SUVάκι της Alfa

«Μια νέα εποχή ξεκινά» δηλώνει η Alfa Romeo

«Μια νέα εποχή ξεκινά» για την Alfa Romeo. Αυτή είναι μια μάλλον τολμηρή δήλωση, αλλά αυτό είναι αυτό που δηλώνει η νέα εικόνα teaser που δημοσιεύσε η Alfa Romeo στον λογαριασμό του στο Facebook ενόψει της πρεμιέρας του νέου της μοντέλου, το οποίο πιθανότατα θα αφορά μια νέα έκδοση της Tonale, αφού τα πίσω φώτα έχουν την ίδια φωτεινή υπόγραφή. 

Στέλεχος είχε αποκαλύψει τα σχέδια για μια ηλεκτρική Tonale

Με δεδομένο πως η Tonale διατίθεται ήδη σε βενζίνη, diesel, mild hybrid και Plug-in υβριδικά σύνολα, δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε πως η Alfa Romeo μας προετοιμάζει για την άφιξη μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης. Ήδη γνωρίζουμε πως μια τέτοια έκδοση είναι τεχνικά δυνατό να προστεθεί στο οπλοστάσιο της Tonale, αφού ο επικεφαλής προϊόντων της Alfa Romeo, Daniel Tiago Guzzafame, τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, είχε δηλώσει πως «η αρχιτεκτονική της Tonale θα μπορούσε να υποστηρίξει  μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα».

Πιθανό να πρόκειται για το νέο ηλεκτρικό SUVάκι της Alfa

Φυσικά, αυτό δεν είναι το μόνο πιθανό σενάριο εδώ. Η Alfa θα μπορούσε να ετοιμάζει μια πιο ισχυρή έκδοση QV του crossover ή απλά ένα νέο επιπεδο εξοπισμού ή μια ειδική έκδοση. Ή ίσως, το αυτοκίνητο που κρύβεται να μην είναι καν μια Tonale. Νωρίτερα φέτος, η μάρκα παρουσίασε ένα επερχόμενο μικρό ηλεκτρικό crossover, παλαιότερα γνωστό ως Brennero, το οποίο αναμένεται να βασίζεται στην πλατφόρμα των Jeep Avenger και Peugeot e-2008. Το crossover αυτό θα τοποθετείται κάτω από το Tonale στη γκάμα της εταιρείας και θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

test center
test center