To GR Crown με εξαρτήματα GR Parts.

To GR Crown με εξαρτήματα GR Parts.

Στα σκαριά το Toyota GR Crown με 380 ίππους

3.352 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2024)

- Το καλοκαίρι αυτό αναμένεται το ντεμπούτο του
- Θα είναι επιθετικό με μεγάλους αεραγωγούς και ποδιές
- Υβριδικό με δύο ηλεκτροκινητήρες και έως 380 ίππους

Το καλοκαίρι αυτό αναμένεται το ντεμπούτο του

Πάνω στην ανάπτυξη μιας GR έκδοσης για το Crown εργάζεται η Toyota, θέλοντας να επεκτείνει την γκάμα των σπορ μοντέλων της που αυτή την στιγμή περιλαμβάνει αυτοκίνητα όπως το GR Yaris, την GR Corolla, το GR86 και την Supra. Η μεγάλη διαφορά όμως σε σχέση με τα παραπάνω, είναι πως το GR Crown πιθανότατα θα γίνει το πρώτο GR με αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης. Η παρουσίασή του αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι του 2024.

Θα είναι επιθετικό με μεγάλους αεραγωγούς και ποδιές

Λόγω απουσίας κάποιου teaser ή κάποιας άλλης επίσημης εικόνας, μπορούμε να υποθέσουμε μόνο πως θα μπορούσε να μοιάζει το GR Crown. Σε κάθε περίπτωση, το μοντέλο ίσως λάβει πολλά από τα εξαρτήματα που παρουσίασε η Gazoo Racing και τα οποία περιλαμβάνουν πιο σπορτίφ προφυλακτήρες μπροστά και πίσω με μεγαλύτερους αεραγωγούς, μεγάλες ποδιές και έντονη παρουσία μαύρου χρώματος. Στο εσωτερικό, είναι σίγουρο πως θα υπάρχουν πολλά εμβλήματα GR και μαύρες επενδύσεις με κόκκινες λεπτομέρειες. 

Υβριδικό με δύο ηλεκτροκινητήρες και έως 380 ίππους

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα, το Toyota GR Crown θα διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης και θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα αφορά μια αναβαθμισμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων, απόδοσης 300 ίππων, δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μικρή μπαταρία. Δυνητικά, η συνδυαστική ιπποδύναμη θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 380 άλογα. Εκτός από ισχυρό μοτέρ, οι μηχανικοί της Toyota θα προσφέρουν στο μοντέλο καλύτερα φρένα, νέα ανάρτηση αλλά και πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης. 

EUROINS PASXA
fiat