Stellantis: «Βαριές οι μπαταρίες, θα μειώσουμε το βάρος στο μισό»

3.361 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2024)
Stellantis: «Βαριές οι μπαταρίες, θα μειώσουμε το βάρος στο μισό»

- Στόχος να γίνουν πιο φιλικά στο περιβάλλον κατά την κατασκευή τους.
- Τα ηλεκτρικά απαιτούν 500 κιλά επιπλέον υλικά από τα ΙΧ βενζίνης/diesel.
- Επικεφαλής Stellantis: «Θα μειώσουμε στο μισό το βάρος της μπαταρίας».
- Το πλάνο της Stellantis είναι βασισμένο στα ηλεκτρικά.

Στόχος να γίνουν πιο φιλικά στο περιβάλλον κατά την κατασκευή τους

Στο μισό θέλει να μειώσει το βάρος της μπαταρίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares. Ο επικεφαλής του Ομίλου σε δηλώσεις του σημείωσε πως τα βάρη των μπαταριών που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να μειωθούν σημαντικά για να γίνουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον και να λυθούν προβλήματα με τη σπανιότητα του λιθίου.

Τα ηλεκτρικά απαιτούν 500 κιλά επιπλέον υλικά από τα ΙΧ βενζίνης/diesel

Μιλώντας πρόσφατα στο Freedom of Mobility Forum της Stellantis, ο Carlos Tavares σημείωσε ότι τα σημερινά ηλεκτρικά με αυτονομία περίπου στα 400 χιλιόμετρα απαιτούν περίπου επιπλέον 500 κιλά πρώτων υλών σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα που εξοπλίζονται από κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, ο Tavares εξέφρασε την ελπίδα ότι όσο εξελίσσονται τα πράγματα τόσο θα μειώνεται το βάρος των μπαταριών, το οποίο θα φτάσει στο μισό.

Επικεφαλής Stellantis: «Σταδιακά θα τα μειώσουμε στο μισό»

«Από περιβαλλοντική άποψη… δεν νομίζω ότι έχει νόημα να έχουμε τόσο βαριές μπαταρίες», είπε ο Tavares. «Πιστεύω ότι την επόμενη δεκαετία θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε το βάρος της μπαταρίας κατά 50%, μειώνοντας κατά 50% τη χρήση πρόσθετων πρώτων υλών έναντι ενός συμβατικού οχήματος», κατέληξε.

Το πλάνο της Stellantis είναι βασισμένο στα ηλεκτρικά

Ο Tavares δεν είπε ακριβώς πώς σχεδιάζει η Stellantis να μειώσει το βάρος των πακέτων μπαταριών, ωστόσο το πλάνο της εταιρείας για τα ηλεκτρικά του μέλλοντος είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτό φαίνεται και από τους στόχους που έχει θέσει, ευελπιστώντας πως το 100% των πωλήσεών της στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα είναι ηλεκτρικά οχήματα, ενώ πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά θα αντιπροσωπεύουν το 50% των πωλήσεών της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σκοπεύει επίσης να πουλά 5 εκατομμύρια ηλεκτρικά ετησίως έως το 2030 και θα λανσάρει περισσότερα από 75 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030.

TI LINGLONG AGORAZO
skoda