4 φωτογραφίες »

Το μεγαλύτερο υβριδικό SUV της Toyota, το Highlander έρχεται στην Ευρώπη.

Στην Ευρώπη το Toyota Highlander

8.316 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2020)

Το μεγαλύτερο υβριδικό SUV της Toyota, το Highlander έρχεται στην Ευρώπη αποκλειστικά ως υβριδικό και με 7 θέσεις, πλαισιώνοντας με αυτό τον τρόπο τα RAV4 και C-HR, αλλά και το Yaris Cross που αναμένεται.


Η ιαπωνική μάρκα προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του επταθέσιου μοντέλου, το οποίο θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο στην Ευρώπη και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του επόμενου έτους. Όπως προαναφέραμε το τριών σειρών καθισμάτων SUV θα ενταχθεί στην υπόλοιπη οικογένεια των SUV της Toyota, όντας βασισμένο στην πλατφόρμα GA-K και έχοντας πολλές ομοιότητες με το αντίστοιχο αυτοκίνητο που πωλείται στις ΗΠΑ.
 
Ως εκ τούτου οι διαστάσεις παραμένουν ακέραιες, όπως και ο χώρος στο πορτμπαγκάζ ο οποίος ξεκινά από τα 658 λίτρα και μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 1.909 εάν διπλωθεί και η δεύτερη σειρά καθισμάτων. Παράλληλα στη καμπίνα μεταξύ άλλων θα βρει κανείς μία οθόνη 12,3 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με πλοήγηση και συμβατή με το Apple CarPlay και Android Auto.   
 
Η Toyota θα προσφέρει το Highlander αποκλειστικά ως υβριδικό. Αυτό σημαίνει πως κάτω από το καπό θα δεσπόζει ένας βενζινοκινητήρας κύκλου Atkinson 2,5 λίτρων, που υποστηρίζεται από εμπρός και πίσω ηλεκτρικούς κινητήρες, το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης AWD-i και φυσικά μια μπαταρία νικελίου. Η ισχύς ανέρχεται στους 244 ίππους, ενώ η μάρκα αναφέρει πως οι εκπομπές  διοξειδίου του άνθρακα CO2  φτάνουν τα 146 γρμ. / χλμ. και η κατανάλωση καυσίμου τα 6,6 λτρ./ 100 χλμ (WLTP). Αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο θα περιλαμβάνει τέσσερα οδηγικά προφίλ Eco, Normal, Sport και Trail.        
 
Όσον αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό, το Highlander θα πωλείται με τη σουίτα συστημάτων ασφαλείας και βοήθειας της Toyota Safety Sense. Έτσι μεταξύ των συστημάτων θα βρίσκονται το προσαρμοζόμενο cruise control, το σύστημα προειδοποίησης και αποφυγής σύγκρουσης, απόκλισης από τη λωρίδα, αυτόματου φωτισμού κ.α.
 
Οι τιμές αναμένεται να αποκαλυφθούν κοντά στην ημερομηνία πώλησης.   

Mercedes
moto