7 φωτογραφίες »

Πρώτη φορά στην Ευρώπη το θηριώδες Τοyota Highlander

59.321 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2021)

Το 7θέσιο Toyota Ηighlander με τα 5 μέτρα μήκος διατίθεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ευρώπη αποκλειστικά με υβριδικό κινητήριο σύνολο 248 ίππων.


To νέο Highlander, το SUV που τοποθετείται πάνω από το RAV4, λανσάρει στην Δυτική Ευρώπη η Toyota για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου. To Highlander έχει μήκος 4.966 χιλιοστά, 1.930 χιλιοστά πλάτος, 1.755 χιλιοστά ύψος και 2.850 χιλιοστά μεταξόνιο ενώ, ο χώρος στο πορτ-μπαγκάζ ξεκινά από τα 658 λίτρα και μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 1.909, εάν διπλωθεί και η δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Η Toyota προσφέρει το Highlander αποκλειστικά ως υβριδικό. Αυτό σημαίνει πως κάτω από το καπό δεσπόζει ένας βενζινοκινητήρας κύκλου Atkinson 2,5 λίτρων, που υποστηρίζεται από εμπρός και πίσω ηλεκτρικούς κινητήρες, το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης AWD-i και φυσικά μια μπαταρία νικελίου που είναι εγκατεστημένη κάτω από την δεύτερη σειρά των καθισμάτων. Η ισχύς ανέρχεται στους 248 ίππους, ενώ η μάρκα αναφέρει πως οι εκπομπές  διοξειδίου του άνθρακα CO2  φτάνουν τα 146 γρμ./χλμ. και η κατανάλωση καυσίμου τα 6,6 λτρ./ 100 χλμ. (WLTP). Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 8,3 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα.

Το Highlander προσφέρει 4 διαφορετικά modes οδήγησης (Εco, Normal, Sport και Trail) που μπορούν να επιλεχθούν ακόμα και όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά. Η Τοyota υποστηρίζει πως έχει αναβαθμίσει το CVT κιβώτιο και ότι η νέα του κλιμάκωση προσφέρει καλύτερη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερους θορύβους στην καμπίνα.

Η βασική έκδοση του Highlander περιλαμβάνει πλούσιο εξοπλισμό όπως LED φώτα, σύστημα Smart Entry, τριζωνικό σύστημα κλιματισμού, θερμαινόμενα καθίσματα, ασύρματη φόρτιση κινητών, 7 ιντσών πίνακα οργάνων, οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα infotainment και πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας.

Tιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.
 

Hyundai
vw