Super Συγκριτικό: Ford Kuga vs Kia Sportage
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Super Συγκριτικό: Ford Kuga vs Kia Sportage

Super Συγκριτικό: Ford Kuga vs Kia Sportage

74.257 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2023)

Το μεν (Kuga) είναι πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του, το δε (Sportage) αναδείχθηκε ελληνικό αυτοκίνητο της χρονιάς. Τα αξιολογούμε σύμφωνα με τις μετρήσεις του Test Center σε κατανάλωση, χώρους, επιδόσεις, ασφάλεια, εξοπλισμό και τιμή.

SUV με χώρους που βάζουν τη σφραγίδα τους

Στην κατηγορία τους είναι σημεία αναφοράς. Το Ford Kuga είναι ένα μοντέλο που «ακροβατεί» μεταξύ των οικογενειακών SUV και των D-SUV και ξεχώρισε ως το νούμερο 1 σε πωλήσεις του D segment. Κοστίζει στη βασική του έκδοση ST-Line 36.148 ευρώ. «Καθαρά» μικρομεσαίο σε διαστάσεις είναι από την άλλη το μικρότερο Kia Sportage. Έχει αρχικό κόστος τα 30.990 ευρώ (34.990 στη μεσαία έκδοση Titanium) και το 2023 αναδείχθηκε σε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ελλάδα. Τα συγκρίνουμε με βάση τις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center και «αποφασίζουμε»: Ποιο έχει καλύτερο το value for money, υπολογίζοντας όλες τις αναγκαίες παραμέτρους;

Σχεδίαση: Με εκτόπισμα το Kuga, φουτουριστικό το design στο Sportage

Μεγαλύτερο σε όλες τις διαστάσεις, το Ford Kuga δείχνει τον μεγαλύτερο «όγκο» του συγκριτικά με το Kia Sportage. Μάλιστα, το σπορτίφ εξοπλιστικό πακέτο ST-Line προσθέτει στοχευμένες πινελιές δυναμισμού, συντελώντας στην δημιουργία μίας αεροδυναμικής και σύγχρονης εικόνας. Βέβαια, και το Sportage δεν πάει πίσω από δυναμισμό, θα λέγαμε πως εμφανίζει ένα έντονο φουτουριστικό προσανατολισμό. Μάλιστα, το σχεδιαστικό του προφίλ απέχει αρκετά από την προηγούμενη γενιά του, με το πιο τολμηρό μοντέλο να ξεχωρίζει από το «Digital Tiger Face» πρόσωπο με την πολυσύνθετη κυψελοειδή γρίλια.

Εσωτερικό: Έχουν ποιότητα, πιο hi-tech σε δεύτερη έκδοση το Sportage

Η κατασκευή της καμπίνας των δύο SUV δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, διότι αμφότερα ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Βλέπουμε την χρήση μαλακών και ωραίων στην αφή υλικών στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και των εμπρός θυρών. Από εκεί και πέρα, το Ford Kuga έχει στάνταρ έναν ευανάγνωστο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μία 8άρα οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων SYNC 3. Όσον αφορά το Sportage, μας εντυπωσιάζει η εικόνα του εσωτερικού από την δεύτερη έκδοση και πάνω, όταν και εξοπλίζεται με κυρτό (curved) πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μία ίδιας διάστασης οθόνη αφής σε ενιαία διάταξη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center