SEAT Arona Vs Skoda Kamiq: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

13.209 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2023)
Εκτός αστικού περιβάλλοντος το SEAT Arona παρουσιάζεται ως ένα από τα οδηγοκεντρικά και ευχάριστα SUV, με ανάλαφρο πάτημα και σύστημα διεύθυνσης που μεταφέρει με ακρίβεια τις εντολές του οδηγού του στ
2 Φωτογραφίες »

Εκτός αστικού περιβάλλοντος το SEAT Arona παρουσιάζεται ως ένα από τα οδηγοκεντρικά και ευχάριστα SUV, με ανάλαφρο πάτημα και σύστημα διεύθυνσης που μεταφέρει με ακρίβεια τις εντολές του οδηγού του στο δρόμο.

SEAT Arona Vs Skoda Kamiq: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Πιο ευχάριστο το Arona

Περισσότερο επικεντρωμένο στην οδική ευχαρίστηση είναι το SEAT Arona, παρότι αμφότερα τα μοντέλα δεν έχουν τον κινητήρα που θα πεις ότι... σε σπρώχνει για να «τρέξεις». Γενικότερα, το SUVάκι της SEAT έχει αρκετά προσεγμένη κύλιση και θα το χαρακτήριζες άνετο. Περνά χωρίς ιδιαίτερους κραδασμούς πάνω από λακκούβες και παρουσιάζεται πολιτισμένο εντός πόλης. Εκτός αυτής, έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος (19 εκ.) και μπορεί να τα βγάλει πέρα σε μία off-road διαδρομή, όπως και το Kamiq που επίσης «κάθεται» αρκετά ψηλά (18,8 εκ.).
 
Ισορροπημένη συμπεριφορά μεταξύ άνεσης και κρατήματος έχει το Skoda. Με στάνταρ, πλέον, σύστημα παραμετροποίησης μπορεί να ρυθμίσεις την συμπεριφορά του συνόλου μέσα και έξω από τον αστικό, όπου τα πάει περίφημα. Γενικότερα πρόκειται για μοντέλο που εμφανίζει μία σχετικά σφιχτή αίσθηση, έχει ακριβές και καλοζυγισμένο τιμόνι, σε ικανοποιεί με την σιγουριά του σε ένα ταξίδι. Εξαιρετικά και τα φρένα του, με το «κοκκάλωμα» από τα 100 χλμ./ώρα να έρχεται μετά από 35,5 μέτρα.

Μάρκα/Μοντέλο SEAT Arona Skoda Kamiq
Εγγύηση (χρόνια) 4 2
Έκδοση εξοπλισμού STYLE AMBITION
Τιμή    
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 9 9
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 10 9
Παθητική Ασφάλεια 10 10
Value For Money 8 8
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 8 7
Κινητήρας-επιδόσεις 9 9
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 8 8
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 9 9
Μεταπωλητική Αξία 8 8
Τελική Βαθμολογία 179 174
Οδική Συμπεριφορά 8 9
Αισθηση πολυτέλειας 68% 72%

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Φθηνά SUVάκια με τον 1,0 TSI των 110 ίππων: SEAT Arona ή Skoda Kamiq;
Σελίδα 3SEAT Arona Vs Skoda Kamiq: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα SEAT Arona και Skoda Kamiq
Σελίδα 5Συγκριτικό SEAT Arona Vs Skoda Kamiq: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
CORAL GAS PASXA
fiat