CUPRA Leon Vs Opel Astra Vs Volkswagen Golf: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

17.807 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2023)
Στο όριο οδήγησης με το CUPRA Leon η υποστροφική υποψία γίνεται βούτυρο στο ψωμί του XDS ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού και συνολικά η ουδετερότητα επικρατεί.
3 Φωτογραφίες »

Στο όριο οδήγησης με το CUPRA Leon η υποστροφική υποψία γίνεται βούτυρο στο ψωμί του XDS ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού και συνολικά η ουδετερότητα επικρατεί.

CUPRA Leon Vs Opel Astra Vs Volkswagen Golf: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Το δυναμικό Leon, το Astra με το ρεκόρ στο Elk & το ισορροπημένο Golf

Η κοινή παρουσία στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων δεν σημαίνει και ίδια φιλοσοφία οδήγησης, με τα 3 μοντέλα να υιοθετούν ένα διαφορετικό προφίλ. Για παράδειγμα, το CUPRA Leon λόγω και... ονόματος δεν μπορεί να μην έχει μία περισσότερο σπορτίφ εσάνς. Κάτι το αυτόματο κιβώτιο, κάτι ο ισχυρός κινητήρας που τραβάει καλά από τα χαμηλά, και πείθεσαι να κινηθείς περισσότερο «πιεστικά». Έχει, εξάλλου, στάνταρ 18άρηδες τροχούς και πιο σφιχτή ρύθμιση ανάρτηση (πίσω πολλαπλοί σύνδεσμοι) σε σχέση με τα άλλα 2 μοντέλα, για αυτό και απολαμβάνει άφθονη πρόσφυση και καίρια κατευθυντικότητα. Στον τομέα της άνεσης, δεν υστερεί, αν και οι προδιαγραφές-στήσιμο «προδίδουν» ένα όχημα για πιο... δυναμικούς τύπους.
 
Ευχάριστο στο δρόμο με τον τρόπο του είναι και το Opel Astra. Έχει ανάλαφρο και πειστικό
πάτημα δίνοντας έξτρα αίσθημα ασφάλειας στο δρόμο, όπως διαπιστώσαμε και στη δοκιμασία αποφυγής κινδύνου (elk test) με την επίδοση ρεκόρ των 76 χλμ./ώρα. Το τιμόνι σού δίνει σωστή πληροφόρηση χωρίς ασάφειες και είναι αρκετά γρήγορο όταν περνάει τις εντολές. Από εκεί και πέρα, το πλαίσιο είναι στιβαρό (πίσω ημιάκαμπτος άξονας) και η ανάρτηση απορροφά πάρα πολύ καλά τις ανωμαλίες, πέραν των εγκάρσιων ανωμαλιών που θα τις αισθανθείς κάπως παραπάνω.
 
Πιο ισορροπημένο χαρακτήρα έχει το Volkswagen Golf. Και αυτό έχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, και αυτό έχει super φρένα (όπως το Leon). Γενικότερα διατηρεί απόλυτη ουδετερότητα, ακόμα και σε πολύ οριακές συνθήκες, με σωστή πληροφόρηση από το τιμόνι και μια πλατφόρμα που εντυπωσιάζει με την στιβαρότητα και την προθυμία της στις εντολές. Ειδικά αν μιλάμε σε έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο που αφήνει στον οδηγό τη δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής στο οδηγικό σκέλος. Πολύ καλή και η ποιότητα κύλισης, με την καμπίνα απομονωμένη από τυχόν εξωτερικούς θορύβους.

Μάρκα/Μοντέλο CUPRA Leon Opel Astra Volkswagen Golf
Εγγύηση (χρόνια) 4 5 2
Έκδοση εξοπλισμού BASIC ELEGANCE STYLE
Τιμή      
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 8 8 8
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 10 9 10
Παθητική Ασφάλεια 10 10 10
Value For Money 8 7 8
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 8 9 8
Κινητήρας-επιδόσεις 10 8 9
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 9 8 9
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 9 8 9
Μεταπωλητική Αξία 8 8 9
Οδική Συμπεριφορά 10 10 9
Αισθηση πολυτέλειας 80% 75% 80%

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Super Συγκριτικό: CUPRA Leon Vs Opel Astra Vs Volkswagen Golf
Σελίδα 3CUPRA Leon Vs Opel Astra Vs Volkswagen Golf: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα CUPRA Leon, Opel Astra και Volkswagen Golf
Σελίδα 5Συγκριτικό CUPRA Leon Vs Opel Astra Vs Volkswagen Golf: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
MERCEDES NEW RANGE
Audi