Hyundai i20 VS Toyota Yaris: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Hyundai i20 VS Toyota Yaris: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

7.826 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2024)

Αμφότερα τα μοντέλα είναι αξιόπιστα, αφού δεν υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές για σοβαρές βλάβες. Ξεκινώντας από το Hyundai i20, τα πρώτα οχήματα ίσως εμφανίσουν ζημιά στα ρουλεμάν του συμπλέκτη, κάτι που διορθώθηκε μετέπειτα από την εταιρεία και μπορεί να θεωρηθεί σαν «παιδική ασθένεια».

Τα βενζινοκίνητα μηχανικά σύνολα του Toyota Yaris είναι απροβλημάτιστα. Οι αναφορές ζημιών εστιάζουν στον πετρελαιοκινητήρα 1,4 λίτρων, στον οποίον ενδέχεται να εμφανιστεί διαρροή στο turbo ή στην αντλία κενού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Toyota έκανε αντικατάσταση των εν λόγω εξαρτημάτων. Επιπλέον, ίσως περνούν λάδια στο intercooler του diesel μοτέρ.

Περνώντας στον τομέα των φθορών, αν το Hyundai i20 διαθέτει πίσω δισκόφρενα, αυτά φθείρονται γρηγορότερα από το μέσο όρο της κατηγορίας. Αν κατά τον έλεγχο παρατηρήσετε πως ο ένας δίσκος έχει αρκετά περισσότερη φθορά από τους υπόλοιπους, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει επισκευή στη δαγκάνα, επειδή κολλάει και τα τακάκια της πιέζουν συνεχώς το δισκόφρενο, φρενάροντάς το.



Από την άλλη πλευρά, στο Toyota Yaris  φθείρονται πρόωρα τα ρουλεμάν που βρίσκονται στην ανάρτηση και στηρίζουν τα ελατήρια. To 2016 η Toyota προχώρησε σε ενέργεια αντικατάστασης των συγκεκριμένων εξαρτημάτων. Εκτός αυτού, υπάρχουν αναφορές σχετικά με λεπτή στρώση στο χρώμα του αμαξώματος, η οποία γρατζουνίζεται εύκολα και δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για βαθιά σημάδια.
Αν το Yaris που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε έχει αυξημένο αριθμό χιλιομέτρων, με την πλειοψηφία αυτών να έχει γίνει εντός της πόλης, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει φθαρεί αρκετά ο δίσκος του συμπλέκτη.
Τόσο το Hyundai i20 όσο και το Toyota Yaris έχουν ιδιαίτερα ανθεκτικό εσωτερικό. Δεν εντοπίσαμε σημάδια φθοράς στα καθίσματα, ούτε στις επενδύσεις στο ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα.

Στον τομέα της ευρυχωρίας, το Toyota Yaris έχει κατά 3 εκατοστά φαρδύτερο πίσω κάθισμα,  μια διαφορά που δεν κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών είναι κατά 2,3 εκατοστά μεγαλύτερος, ωστόσο το i20 έχει κατά 2,6 εκατοστά παραπάνω «αέρα» για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Επιπλέον, το Hyundai έχει κατά 40 λίτρα μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ.
 
Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Hyundai i20 VS Toyota Yaris
Σελίδα 2Hyundai i20 1,4 101 PS: Μεταχειρισμένα κοστίζουν γύρω στα 12.000 ευρώ
Σελίδα 3Toyota Yaris 1,0 69 PS: Ο μέσος όρος τιμών μεταχειρισμένων είναι τα 11.000
Σελίδα 4Hyundai i20 VS Toyota Yaris: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL