Toyota Auris και VW Golf: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

8.123 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2024)
Toyota Auris και VW Golf: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Τα Toyota Auris είναι αξιόπιστα, αφού δεν υπάρχουν εκτενείς αναφορές για μεγάλες ζημιές και βλάβες στα μηχανικά μέρη. Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είχε ελλιπή συντήρηση μπορεί να έχει πέσει η απόδοση των φρένων, ενώ σύμφωνα με ιδιοκτήτες, σε ορισμένα Auris υπάρχει το ενδεχόμενο να «χαλαρώνει» το χειρόφρενο και να χρειαστεί εκ νέου ρύθμιση.

Αν παρατηρήσετε στον πίνακα οργάνων αναμμένη την ένδειξη σφάλματος στον αερόσακο του συνοδηγού, κατά πάσα πιθανότητα υπαίτια είναι η φύσα κάτω από το δεξί κάθισμα, η οποία μπορεί να έχει μετακινηθεί ελαφρώς.

Περνώντας στο VW Golf MK5, οι κυριότερες αναφορές για βλάβες έχουν να κάνουν με την καδένα χρονισμού του TSI κινητήρα 1,4 λίτρων, η οποία ενδέχεται να χαλαρώσει και να χρειάζεται αλλαγή. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί πως ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,6 λίτρων με τους 102 ίππους και ο turbodiesel TDI 2 λίτρων μπορεί να εμφανίσουν αυξημένη κατανάλωση λαδιών. Εκτός από αυτές τις τρεις περιπτώσεις, δεν υπάρχουν άλλες πηγές «πονοκεφάλων» για τους κατόχους του γερμανικού μοντέλου.



Στον τομέα των φθορών, στο Toyota Auris ξεβάφει το χρώμα στην κεντρική κονσόλα, στο σημείο γύρω από το μοχλό του χειροφρένου. Πέραν αυτού, δεν παρατηρούνται γρατζουνιές και σημάδια στις υπόλοιπες επενδύσεις.
Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του VW Golf MK5, με τα πλαστικά να είναι ανθεκτικά. Το αδύναμο σημείο του γερμανικού μοντέλου είναι το χρώμα στους διακόπτες των φώτων και των ηλεκτρικών παραθύρων που είναι μαλακό στην αφή, δίνοντας έτσι έναν επιπλέον «αέρα» πολυτέλειας, ωστόσο ξεφτίζει από τη συνεχή χρήση. Επιπλέον σημάδια φθοράς μπορεί να βρεθούν στο μοχλό ταχυτήτων.
Το σύστημα κλιματισμού διαθέτει αεραγωγούς με αυτόματα πτερύγια, τα οποία μπορεί να εμφανίσουν δυσλειτουργία.

Όσον αφορά στην ευρυχωρία, τόσο το πρώτο Toyota Auris όσο και το VW Golf MK5 έχουν πλάτος πίσω καθίσματος 1,36 μέτρα, γεγονός που καθιστά εφικτή την άνετη φιλοξενία 3 ενηλίκων επιβατών. Το Golf έχει 5,5 εκατοστά παραπάνω «αέρα» για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, ενώ στο Auris ο χώρος για τα πόδια τους είναι κατά 1,6 εκατοστά μεγαλύτερος.
Οι διαφορές στο πορτ-μπαγκάζ είναι αμελητέες, με αυτό του Toyota να έχει ωφέλιμο όγκο 354 λίτρα και εκείνο του VW 350 λίτρα.
 
Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Toyota Auris VS VW Golf
Σελίδα 2Toyota Auris 2006-2012: Έχουν τιμές από 4.000 έως 16.000 ευρώ
Σελίδα 3VW Golf 2003-2009: Κοστίζουν από 3.000 μέχρι 13.000 ευρώ
Σελίδα 4Toyota Auris και VW Golf: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL