Συμφωνία VW-Magna Steyr για την κατασκευή των μοντέλων Scout!

Συμφωνία VW-Magna Steyr για την κατασκευή των μοντέλων Scout!

2.019 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2023)

- Συνεργασία της VW με τη Magna Steyr για τα μοντέλα της Scout.
- Στα 450 εκατ. ευρώ «έκλεισε» η συμφωνία.
- Ετοιμάζει off-road SUV και pick-up η Scout.
- H Magna Steyr κατασκευάζει τις G-Class και I-Pace.

Συνεργασία της VW με τη Magna Steyr για τα μοντέλα της Scout

Σε συμφωνία με την Magna Steyr ήρθε η Volkswagen προκειμένου να βοηθήσει την θυγατρική της εταιρεία, Scout, να αναπτύξει ένα νέο σκληροτράχηλο ηλεκτρικό off-road όχημα που ετοιμάζει. Στα 450 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος της συμφωνίας του γερμανικού κολοσσού με την αυστριακή Magna Steyr, που κατασκευάζει τη Mercedes G-Class και την Jaguar I-Pace.

Στα 450 εκατ. ευρώ «έκλεισε» η συμφωνία

Η είδηση αυτή προέρχεται από την τοπική εφημερίδα, Kleine Zeitung. Το Μέσο αποκαλύπτει πως η Volkswagen στράφηκε στη Magna Steyr, (μια αυστριακή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων και κινητήρων), για βοήθεια στην ανάπτυξη σκληροτράχηλων off-road οχημάτων για την αμερικανική μάρκα Scout, την οποία θα αναβιώσει η VW. Μάλιστα η Kleine Zeitung υποστηρίζει ότι η συμφωνία έκλεισε στα 450 εκατομμύρια ευρώ.

Ετοιμάζει off-road SUV και pick-up η Scout

Θυμίζουμε πως ο γερμανικός όμιλος αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει τη μάρκα Scout το 2022 και αργότερα επιβεβαίωσε την κατασκευή ενός εργοστασίου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Νότια Καρολίνα για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Ενώ οι λεπτομέρειες έχουν περιοριστεί, η εταιρεία επιβεβαίωσε την ανάπτυξη ενός SUV και ενός pick-up. Ωστόσο όπως φαίνεται τα μοντέλα της Scout θα αναπτυχθούν με τη συμβολή της Magna Steyr.

H Magna Steyr κατασκευάζει τις G-Class και I-Pace

Αξίζει να σημειωθεί πως η Magna Steyr είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του SUV, Mercedes G-Class. Επιπλέον, η εταιρεία έχει αρκετή εμπειρία με ηλεκτρικά οχήματα αφού παράγει την Jaguar I-Pace και το Fisker Ocean. Ο συνδυασμός αυτός ίσως να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιλογή της Magna Steyr ως συνεργάτη από τη VW.

Συνέχεια του άρθρου >>>
BLINK GIORTAZEI
ΜΟΤΟ