Το σημαντικότερο στοιχείο της ενεργητικής ασφάλειας είναι η αποτελεσματικότητα των φρένων.

TOP 5:Τα καλύτερα μικρομεσαία σε φρένα

19.513 Επισκέψεις στο άρθρο

Ρίχνουν άγκυρα: Η απόδοση των φρένων είναι υψίστης σημασίας για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, καθώς διακυβεύεται η ασφάλεια όλων των επιβατών και για το λόγο αυτό επιλέξαμε τα 5 καλύτερα μικρομεσαία σε αυτόν τομέα και σας τα παρουσιάζουμε.

Ενεργητική ασφάλεια: Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, καθώς μέσα σε αυτό θα βρίσκονται τα παιδιά σας και σίγουρα τα πρώτο σας μέλημα είναι η ασφάλειά τους. Το σημαντικότερο στοιχείο της ενεργητικής ασφάλειας είναι η αποτελεσματικότητα των φρένων και ευτυχώς τα φρένα των σύγχρονων αυτοκινήτων έχουν πλέον βελτιωθεί αισθητά. Πλέον ενσωματώνουν και άλλα συστήματα, που έχουν σκοπό να μειώσουν την απόσταση που θα χρειαστεί για την πλήρη ακινητοποίησή τους, όπως o κατανεμητής πέδησης (EBD) ή το pre-fill (σύστημα προφόρτισης των φρένων). 

Το σύστημα πέδησης ενός σύγχρονου αυτοκινήτου φέρει αεριζόμενους δίσκους εμπρός (για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας) και απλούς, συμπαγείς δίσκους πίσω. Φυσικά πέρα από την απόδοση των φρένων σημαντικός παράγοντας στην απόσταση ακινητοποίησης είναι η κατάσταση των ελαστικών σας (πίεση αέρα, φθορά πέλματος), οι συνθήκες οδήγησης (βροχή, πάγος),  ποιότητα του οδοστρώματος αλλά και ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού. 

Ας δούμε όμως ποια είναι τα καλύτερα μικρομεσαία στο φρενάρισμα σύμφωνα με τις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center. Να σημειώσουμε πως αρκετά μοντέλα έχουν διάφορες εκδόσεις με παραπλήσιες τιμές στις μετρήσεις μας, ωστόσο εμείς πήραμε τις πιο εμπορικές από αυτές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center