Τα Hyundai και Kia γίνονται εξυπνότερα με την πλατφόρμα SmartThings

Τα Hyundai και Kia γίνονται εξυπνότερα με την πλατφόρμα SmartThings

2.165 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2024)

- Θα λειτουργεί με φωνητικές εντολές και με την οθόνη του infotainment.
- Το αυτοκίνητο θα επικοινωνεί με το σπίτι και το αντίστροφο.
- Η νέα τεχνολογία θα περάσει μέσω ενημερώσεων στα Hyundai και Kia.

Θα λειτουργεί με φωνητικές εντολές και με την οθόνη του infotainment

Η Hyundai και η Kia ένωσαν τις δυνάμεις τους με τη Samsung, από την οποία θα αποκτήσουν την πλατφόρμα συνδεσιμότητας «SmartThings» IoT (Internet of Things) για τα μοντέλα τους. Οι ιδιοκτήτες Hyundai και Kia θα μπορούν να ελέγχουν τις έξυπνες συσκευές Samsung από το εσωτερικό του αυτοκινήτου τους.

Όπως ανακοινώθηκε, οι υπηρεσίες για τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα της Hyundai και της Kia θα ενσωματωθούν οργανικά στην πλατφόρμα Internet of Things της Samsung. Ως αποτέλεσμα, οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν εξ αποστάσεως διάφορες οικιακές συσκευές μέσω φωνητικών εντολών ή μέσω της οθόνης αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου τους.

Το αυτοκίνητο θα επικοινωνεί με το σπίτι και το αντίστροφο

Για παράδειγμα, ενώ ο οδηγός είναι καθ`οδόν για το σπίτι του θα μπορεί να ενεργοποιήσει από το αυτοκίνητο το κλιματιστικό του σπιτιού του για να το βρει ζεστό ή δροσερό. Θα μπορεί να δώσει εντολή σε μία σκούπα ρομπότ να αναλάβει την καθαριότητα, όπως και να ανάψει ή να σβήσει τα φώτα. Αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα έχει αμφίδρομη λειτουργία. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες των Hyundai και Kia θα μπορούν να προενεργοποιήσουν τον κλιματισμό του οχήματός τους μέσα από το σπίτι τους. Επίσης, η πλατφόρμα συνδεσιμότητας «SmartThings» IoT θα δώσει την ευχέρεια στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών να προσαρμόζουν τους χρόνους φόρτισης.

Η νέα τεχνολογία θα περάσει μέσω ενημερώσεων στα Hyundai και Kia

Οι δύο νοτιοκορεάτικες μάρκες θα επιτρέψουν την τεχνολογία μέσω ασύρματων ενημερώσεων (over-the-air) και USB στα συστήματα ψυχαγωγίας των υπαρχόντων οχημάτων τους. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα κυκλοφορήσει το νέο σύστημα και σε ποιες αγορές θα είναι αρχικά διαθέσιμο.

Γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία αυτοκινήτου-σπιτιού!

«Αυτή είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τις υπηρεσίες Car-to-Home και Home-to-Car του συνδεδεμένου αυτοκινήτου πιο βολικές σε διάφορους τομείς», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Hyundai και του Κέντρου Ανάπτυξης Infotainment της Kia, Haeyoung Kwon, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας με τη Samsung.

EUROINS PASXA
fiat