• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Όταν ένα μοντέλο ξεκινάει να φτιάχνεται σε «λευκή κόλλα», οι σχεδιαστές του σκέφτονται ένα συνονθύλευμα παραμέτρων πέρα από την ελκυστική εξωτερική εμφάνιση.

Στο νέο Foucs, τα οριζόντια πτερύγια της μάσκας είναι ηλεκτροκίνητα με δυνατότητα περιστροφής σε 16 διαφορετικές θέσεις.

Η μάσκα Υaris HSD διαθέτει μεγάλη εισαγωγή για καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ και οι λοιπές σχεδιαστικές πινελιές φρεσκαρίσματος δεν αλλοιώνουν τον αεροδυναμικό συντελεστή του, ο οποίος είναι χαμηλός, στο cd: 0,286.

μεγάλο μεταξόνιο των 2.700 χλστ επέτρεψε στους σχεδιαστές να δώσουν πλούσιους χώρους επιβατών, σε τέτοιο σημείο που οι πίσω επιβάτες μπορούν να κάτσουν ακόμα και σταυροπόδι.

Ακόμα μια ευκολία που διαθέτει το forfour είναι το άνοιγμα των πίσω θυρών που εκτείνεται έως και τις 90 μοίρες.

Τα μυστικά της σχεδίασης

13.001 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/4/2015

Είναι γεγονός πως όσο πιο όμορφο είναι ένα μοντέλο, τόσο περισσότερο κεντρίζει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Αυτό όμως που πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη είναι πως όσο πιο έξυπνα σχεδιασμένο είναι, τόσο πιο πολύ αποδεικνύει την εις βάθος τεχνολογική του υπεροχή. Γιατί σχεδίαση δεν είναι μόνο το «φαίνεσθαι», αλλά και το «είναι».

 
Όταν ένα μοντέλο ξεκινάει να φτιάχνεται σε «λευκή κόλλα», οι σχεδιαστές του σκέφτονται ένα συνονθύλευμα παραμέτρων πέρα από την ελκυστική εξωτερική εμφάνιση. Όπως η αεροδυναμική, η εκμετάλλευση του μεταξονίου για μεγαλύτερους χώρους, αλλά και το πώς θα χωρέσουν όλες τις τεχνολογίες σε compact αμαξώματα.

Είναι σύνηθες φαινόμενο μεταξύ μηχανικών, σχεδιαστών και αεροδυναμιστών οι «καυγάδες» για το πώς θα τελειοποιήσουν ένα project, μιας και ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία. Και όλοι τους τα «βάζουν» με τις νόρμες που υπαγορεύονται ξεχωριστά για τον τομέα τους! 

Παρακάτω παρουσιάζουμε 4 μοντέλα που έχουν πολλά κρυμμένα μυστικά γύρω από το σχεδιασμό τους, ώστε αφενός να κλέβουν τις εντυπώσεις, αφετέρου να εξυπηρετούν τους επιμέρους τομείς που αναφέραμε.