Η Hyundai παρουσίασε το Intelligent Personal Cockpit, στο νέο της μοντέλο Nexo με τεχνολογία κυψελών υδρογόνου, κατά τη διάρκεια της CES.

Το Intelligent Personal Cockpit εξελίχθηκε ώστε να ενσωματώνει πολλαπλές τεχνολογίες αιχμής, όπως, τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης, τεχνητή νοημοσύνης και την τεχνολογία Internet of Things (IOT).

Ο προσωπικός «μπάτλερ» της Hyundai

6.751 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Hyundai παρουσίασε στην CES το νέο της έξυπνο πιλοτήριο, Intelligent Personal Cockpit, το οποίο φροντίζει τόσο για την κατάσταση του οχήματος, όσο και για αυτή του οδηγού. Το cockpit χρησιμοποιεί πολλαπλές τεχνολογίες αιχμής, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται στοιχεία όπως, τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης, τεχνητή νοημοσύνη, τεχνολογία Internet of Things (IOT), αλλά και ανίχνευση άγχους του οδηγού. 

Η νέα τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, σε συνεργασία με τη SoundHound, επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν μέσω φωνής, λειτουργίες όπως ο κλιματισμός, η ηλιοροφή και οι κλειδαριές των θυρών. Παράλληλα μέσω του ΙΟΤ, ο οδηγός μπορεί να επεκτείνει τις εντολές του πέρα από το περιβάλλον του αυτοκίνητου και στο σπίτι του. Με φωνητικές εντολές, ο οδηγός μπορεί όχι μόνο να παίζει μουσική στο αυτοκίνητο, αλλά και να ανάβει τα φώτα στο σπίτι του ή να μεταδίδει το ίδιο τραγούδι απευθείας στο οικιακό σύστημα ήχου.
Παράλληλα ένα ακόμα γνώρισμα του συστήματος είναι η δυνατότητα πολλαπλών εντολών. Για παράδειγμα ο χρήστης μπορεί να πει «πες μου τι ώρα είναι τώρα στη Νέα Υόρκη και σβήσε τα φώτα στο σπίτι». Το σύστημα θα κατανοήσει πως πρόκειται για δύο διαφορετικές εντολές. 

Φροντίζει και για τον οδηγό
Το Intelligent Personal Cockpit λειτουργεί επίσης ως ενεργό βοηθητικό σύστημα, προβλέποντας τις ανάγκες του οδηγού και παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες. Για παράδειγμα, το σύστημα μπορεί να δώσει μια έγκαιρη υπενθύμιση μιας επερχόμενης συνάντησης και να προτείνει χρόνους αναχώρησης που αντιστοιχούν σε τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας. 

Εκτός αυτού το Intelligent Personal Cockpit ενσωματώνει φροντίδα ευεξίας οδηγού. Η λειτουργία χρησιμοποιεί δύο αισθητήρες τοποθετημένους στο τιμόνι και στο κάθισμα, οι οποίοι παρακολουθούν τον καρδιακό ρυθμό για αιφνίδιες αλλαγές και ανιχνεύουν το επίπεδο έντασης του οδηγού. Έτσι αν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν το άγχος, το σύστημα είναι εξοπλισμένο για να αναλάβει δράση και να παρέχει πρόσβαση σε ηλεκτρονική οπτική συμβουλευτική με έναν γιατρό ή απλά να ενεργοποιήσει μια λίστα με χαλαρωτική μουσική και να μειώσει τον φωτισμό της καμπίνας για μια πιο χαλαρή εμπειρία οδήγησης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER