Η Mercedes-Benz φέρνει το νέο ευφυές σύστημα πολυμέσων MBUX, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στη νέα A-Class.

«Mercedes-Benz User Experience» και όπως δηλώνει και η ονομασία του, η εμπειρία του χρήστη βρίσκεται στο επίκεντρο.

Τα ταμπλό του μέλλοντος

6.736 Επισκέψεις στο άρθρο

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο αμάξι σου και αποκτά λειτουργίες που ούτε έχεις φανταστεί. Ποιος όμως έχει την καλύτερη τεχνολογία, Γερμανοί ή Κορεάτες;

Τεχνητή νοημοσύνη από τη Mercedes
Η Mercedes-Benz παρουσίασε στην έκθεση CES του Λας Βέγκας το νέο ευφυές σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience), το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στη νέα A-Class που παρουσιάστηκε λίγες μέρες πριν στο Αμστερνταμ

Όπως δηλώνει και η ονομασία του συστήματος, η εμπειρία του χρήστη (User Experience) βρίσκεται στο επίκεντρο και για να επιτευχθεί αυτό στο μέγιστο βαθμό το MBUX προσαρμόζεται, ώστε να ταιριάζει στο χρήστη. 

Η καινοτομία της Mercedes έγκειται στο γεγονός, πως το μέσο επίτευξης του σκοπού της είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Όπως αναφέρει η φίρμα, η όλη διαδικασία γίνεται μέσω ενός αλγορίθμου, με τον οποίο, το σύστημα αναλύει τις συνήθειες του χρήστη και «εκπαιδεύεται» ώστε να προσαρμόζεται στα θέλω του οδηγού και να του προτείνει λύσεις. 

Χειρισμός μέσω φωνής
Εκτός από την διαισθητική εμπειρία λειτουργίας, το MBUX έχει σχεδιαστεί ώστε να απαιτεί τη λιγότερη απόσπαση του οδηγού. Γι αυτό το σκοπό ο χρήστης έχει την δυνατότητα να ελέγχει διάφορες παραμέτρους ή να λαμβάνει τις πληροφορίες που χρειάζεται μέσω φωνητικών εντολών. 

Η ενεργοποίηση του συστήματος είναι απλή και γίνεται είτε μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι, είτε απλά λέγοντας «Hey Mercedes». Έπειτα ο χρήστης μπορεί να κάνει διάλογο με το σύστημα ρωτώντας αυτό που θέλει. Για παράδειγμα μπορεί να πει «Αύριο ταξιδεύω στη Θεσσαλονίκη, θα χρειαστώ μπουφάν;». Το σύστημα έτσι θα αναγνωρίσει πως στην ουσία θέλει να μάθει για τον καιρό. 

Επιπροσθέτως, το σύστημα έχει την ικανότητα να μαθαίνει, δηλαδή μπορεί να αναγνωρίζει την προφορά του χρήστη και να κωδικοποιεί νέες λέξεις-κλειδιά ή να αλλάξει γλώσσα με τον καιρό. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

EUROINS PASXA
KIA