Teaser Video: Η νέα Bugatti κρύβεται κάτω από ένα σεντόνι

1.715 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2024)
Teaser Video: Η νέα Bugatti κρύβεται κάτω από ένα σεντόνι
2 Φωτογραφίες »

- Ο CEO της Bugatti μας έδωσε μια πρώτη κλεφτή ματιά του νέου hypercar
- Θα τροφοδοτείται από έναν υβριδικό κινητήρα V16, απόδοσης 1800 ίππων
- Σχεδιάζεται από το 2021 και θα αποκαλυφθεί επίσημα εντός του 2025

Ο CEO της Bugatti μας έδωσε μια πρώτη κλεφτή ματιά του νέου hypercar

Έρχεται ο αντικαταστάτης της Bugatti Chiron και o διευθύνων σύμβουλος της Bugatti, Mate Rimac, μας έδωσε μια πρώτη κλεφτή ματιά του νέου hypercar της μάρκας μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε. Στο εν λόγω βίντεο το νέο μοντέλο κρύβεται κάτω από ένα κάλυμμα και έτσι δεν μπορούμε να καταλάβουμε πολλά εκτός από το κομψό προφίλ. Επιπλέον,  μια πτυχή στο κάλυμμα υποδηλώνει ένα μεγάλο άνοιγμα για την εισαγωγή αέρα του κινητήρα στο πλάι, όπως είδαμε και στο Chiron.

Θα τροφοδοτείται από έναν υβριδικό κινητήρα V16, απόδοσης 1800 ίππων

Ένα προηγούμενο teaser βίντεο επιβεβαίωσε ότι το νέο hypercar της μάρκας θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V16, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον εμβληματικό τετραπλό υπερτροφοδοτούμενο 8,0-λίτρων W16 που ξεκίνησε με τη θρυλική Veyron και διατηρήθηκε στη Chiron. Στην επίσημη ανακοίνωση της Bugatti επιβεβαιώνεται επίσης ότι ο νέος κινητήρας θα είναι υβριδικής τεχνολογίας και, παρότι δεν γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία γι αυτόν, πιθανότατα θα αποδίδει περισσότερους από τους 1.479 ίππους της απερχόμενης Chiron. Από τις διαρροές, προκύπτει ότι η απόδοση του νέου V16, σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα, θα φτάνει και ενδεχομένως θα ξεπερνά τους 1.800 ίππους.

Σχεδιάζεται από το 2021 και θα αποκαλυφθεί επίσημα εντός του 2025

Η Bugatti εργάζεται στη σχεδίαση του αυτοκινήτου από το 2021 και ξεκίνησε από τον πρώην διευθυντή σχεδιασμού της Bugatti, Achim Anscheidt, ο οποίος αποσύρθηκε πέρυσι, με τον Frank Heyl να αναλαμβάνει τη θέση του. Αναμένουμε μια πλήρη αποκάλυψη του κάποια στιγμή μέσα στο 2024 ή τις αρχές του 2025, ενώ θα μπει στην παραγωγή εντός του 2026. Η Bugatti είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το νέο αυτοκίνητο θα αποτελεί μια μετουσίωση της ταχύτητας, της πολυτέλειας και της κομψότητας.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
SEAT