Τεχνολογία στο αυτοκίνητο: Από το κασετόφωνο στις υπερ-οθόνες!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τεχνολογία στο αυτοκίνητο: Από το κασετόφωνο στις υπερ-οθόνες!

3.337 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2023)

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας τα τελευταία 30 χρόνια είναι ραγδαία και αυτό το γεγονός δεν θα μπορούσε ανεπηρέαστο τον κόσμο του αυτοκινήτου. Τα τελευταία χρόνια, όλες και περισσότερες τεχνολογίες και gadget βρίσκουν θέση μέσα στα αυτοκίνητα με σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινότητα οδηγών και επιβατών.

Σε σχέση με τότε... τώρα τα αυτοκίνητα είναι εξωγήινα

Πριν δούμε ποιες είναι οι νέες τεχνολογίες και τα συστήματα που έχουν εκτοξεύσει το hi-tech προφίλ των καινούριων αυτοκινήτων, αξίζει να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να κάνουμε μια σύντομη βουτιά στο παρελθόν και να θυμηθούμε τα αυτοκίνητα μέσα στα οποία μεγαλώσαμε ή κάναμε τις πρώτες μας βόλτες. Ήταν τότε που για να πας σε έναν καλοκαιρινό προορισμό έπρεπε να προμηθευτείς τον κατάλληλο χάρτη και να έχεις πρόχειρη μια τηλεκάρτα για να καλέσεις την οδική βοήθεια αν τυχόν σου τύχει κάποια αναποδιά στον δρόμο. Ήταν η εποχή που ένα αυτοκίνητο θεωρούταν σπουδαίο αν είχε air-condition, ήταν τουρμπάτο και αντί για κασετόφωνο, μπορούσε να «διαβάσει» CD...

Επιστροφή στην επιφάνεια και το 2023 με αυτοκίνητα που έχουν, στην πλειοψηφία τους, το δικό τους σύστημα πλοήγησης, συνδέονται ασύρματα με smartphone και έχουν διζωνικό ή ακόμη και τετραζωνικό κλιματισμό. Η διαφορά είναι μεγάλη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN